Deze drie schuren langs het Oostromsdijkje worden gesloopt
Deze drie schuren langs het Oostromsdijkje worden gesloopt Kuun Jenniskens

Schuren ruilen voor woning

25 juni 2018 om 15:00 lokaal

ODIJK WERKHOVEN De gemeenteraad wordt donderdag 28 juni om een uitspraak gevraagd over een uitruil van functies: schuren aan het Oostromsdijkje worden gesloopt zodat aan de Achterdijk een villa kan worden gebouwd.

Kuun Jenniskens

Het gaat hier om de schuren naast Oostromsdijkje 3, waar ponyboerderij Oostromshoeve is gevestigd. Deze drie schuren op perceel Oostromsdijkje 3a en 3b zijn in handen van een nieuwe eigenaar.

Deze eigenaar is bereid deze schuren te slopen. Maar doet dat in ruil tegen het perceel aan de Achterdijk 66b, dat in handen is van de ponyboerderij. De ponyboerderij krijgt dan de grond waar nu de schuren op staan. Voordeel is een groter bouwvlak voor ponyboerderij Oostromshoeve.

Op het perceel aan de Achterdijk 66b worden een schuur en kuilplaten gesloopt en hier kan de huidige eigenaar van de drie schuren vervolgens een villa bouwen. Voor deze uitruil zijn twee bestemmingsplanwijzigingen nodig. De Achterdijk moet een woonfunctie krijgen en het Oostromsdijkje een wijziging van het bouwvlak.

Het college noemt vier redenen om in te stemmen. Ten eerste omdat de landschappelijke kwaliteit op twee percelen verbetert. Ten tweede omdat na de sloop de verkeersveiligheid op het Oostromsdijkje sterk wordt verbeterd; één van de te slopen schuren staat dicht op de weg en dit belemmert het veilig in- en uitrijden van bezoekers van de ponyboerderij. Een derde reden is dat in het verleden in één van de schuren wietteelt is aangetroffen - door de sloop wordt dit voor in de toekomst voorkomen. Tenslotte ontstaat er voor de ponyboerderij meer ruimte voor de benodigde parkeergelegenheid, opslag en paardenboxen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie