Fysio Odijk doet een knijpkrachttest en daarachter de zit en sta test.
Fysio Odijk doet een knijpkrachttest en daarachter de zit en sta test. Mieke Hansen-Hilhorst

Nog budget voor nieuwe initiatieven gezondheid

10 mei 2022 om 15:30 Maatschappelijk

BUNNIK Afgelopen april zijn er drie gezondheidsmarkten geweest. Tijdens deze gezondheidsmarkten werd er gekeken naar de behoefte van de mensen. Er werd aan alle bezoekers gevraagd wat zij binnen de gemeente nog missen omtrent gezondheid (de uitkomst lees je hieronder). Het werd (deels) gefinancierd door de uitvoeringsbudgetten via het gezondheidsakkoord. Er is nog budget beschikbaar voor nieuwe initiatieven vanuit het gezondheidsakkoord. Lees hieronder meer hoe je jouw initiatief of idee kan bewerkstelligen. 

door Mieke Hansen-Hilhorst

Nadat we in mei 2020 het gezondheidsakkoord hebben getekend, is hier in maart 2021 het preventieakkoord aan toegevoegd. Op deze manier willen we naast de fysieke gezondheid, juist ook aandacht vragen voor de mentale gezondheid van onze inwoners. Gemeente Bunnik stelt uitvoeringsbudgetten beschikbaar aan de regiegroep van de twee akkoorden. Op deze manier krijgen alle inwoners en organisaties in onze gemeente de mogelijkheid om projecten/initiatieven/evenementen te organiseren in het kader van de gezondheid van onze inwoners, in de breedste zin van het woord!

TERUGBLIK GEZONDHEIDSMARKTEN De gezondheidsmarkt was een initiatief van Bunnik Beweegt in samenwerking met alle zorg van de gemeente en Hogeschool Utrecht. Organisaties zoals Fysio Odijk en Fysio Munrozorg deden conditietesten, krachttesten en evenwichtstesten. Dietistenpraktijk Balans deed voedingschecks. Pro Podotherapie deed voetenscreenings. De oefenpraktijk was aanwezig voor slaaptips en deden een houdingscheck. Leefstijlcoach Anne van Faassen gaf informatie over Leefstijl4Bunnik (het leefstijlprogramma dat wordt vergoed). Roelanda van Fit&Food4U was aanwezig en gaf informatie over haar coaching. Tot slot waren de huisarts en de apotheker aanwezig voor vragen.

UITKOMST BEHOEFTE Hogeschool Utrecht heeft een vragenlijst in laten vullen bij de markten. Daar kwamen een aantal belangrijke zaken uit. Vanuit Odijk was er behoefte aan meer mogelijkheden tot samenkomen, meer groen, beweeginvulling van de wijk, meer sport en wandelmogelijkheden. Vanuit Bunnik was er behoefte aan informatie over geestelijk welbevinden, meer samenhorigheid, Burgers meer inspraak geven en meer sportgelegenheden voor alle leeftijden. Vanuit Werkhoven was er behoefte aan: motivatie en gelegenheid voor bewegen, aandacht voor ontbreken van supermarkt, samenhorigheid en sociale evenementen.

Met een aantal zaken gaat Bunnik Beweegt al aan de slag. Tijdens de Zomerschool worden er veel Effe buurten activiteiten georganiseerd en er worden extra sportmogelijkheden bekeken in openbare ruimte en georganiseerd.

HEEFT U EEN LEUK IDEE? Laat het ons vooral weten en we kijken samen of het project/evenement/initiatief in lijn is met het gezondheids- en/of preventieakkoord. De regiegroep helpt u graag verder. Deze groep bestaat uit Bunnik Beweegt en de gemeente en op onderwerpen betrekken zij andere partners bij de projecten. Laat het ons weten via info@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie