Stille tocht Dodenherdenking Laan Beverweerd
Stille tocht Dodenherdenking Laan Beverweerd Kuun Jenniskens

Grote groep aanwezig bij Dodenherdenking Laan Beverweerd

5 mei 2022 om 11:11 Maatschappelijk

WERKHOVEN Na een stille tocht over de Laan van Beverweerd zijn gisteravond bij het monument voor de gevallen vliegenier Regis Charles DeLeuze, door een grote groep mensen de getroffenen van oorlog herdacht, en is er gesproken over de waarde van vrijheid en het belang van verbinding.

door Kuun Jenniskens

Nadat het twee jaar niet mogelijk was geweest, werd deze herdenking toch weer bijgewoond door een paar honderd mensen. Namens de gemeente Bunnik was wethouder Ali Dekker aanwezig om een krans te leggen en de aanwezigen toe te spreken. De Werkhovense brandweer kwam eer betonen, net als luchtscouts van de Luchtvaartgroep Zeist, die met de kranslegging hielpen.


De luchtscouts brengen een eresaluut - Kuun Jenniskens

Vanwege inreisbeperking waren er dit jaar geen vliegeniers uit het RAF 274 squadron bij de herdenking, het peloton van Regis. Voor hen was er een live-stream opgezet.

Na ‘the last post’, indrukwekkend gespeeld door Joyce op de trompet, en de twee minuten stilte, werd in de verte het geronk van vliegtuigen hoorbaar. Precies twee minuten over 20 uur scheerden vier kisten van vliegmuseum Seppe over de boomtoppen waar op 25 februari 1945 Regis was gecrashed.


Ter ere van Regiseen fly past van vliegmuseum Seppe - Kuun Jenniskens

Organisator Yvonne van den Brink, die vanaf haar 7e jaar zorgt voor de nalatenschap van Regis en dit jaar voor de 45e keer deze herdenking organiseerde, haalde het thema ‘Vrijheid in verbondenheid’ aan door te memoreren dat op een avond als deze de onderlinge verbondenheid goed voelbaar is.

Wethouder Ali Dekker herdenkt na kranslegging
Jong en oud was aanwezig om te herdenken
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie