Afbeelding
Marianne Schaap

Frans Brinkman uit Odijk ontvangt koninklijke onderscheiding

29 april 2022 om 20:26 Mensen

ODIJK Op 29 april is Frans Brinkman uit Odijk, bij zijn afscheid als vrijwilliger van KBO-PCOB, koninklijk onderscheiden door burgemeester Ruud van Bennekom. Brinkman werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Frans Brinkman is een zeer actieve vrijwilliger die zich al jaren met hart en ziel inzet voor ouderen die lid zijn van KBO-PCOB. In een interview zegt hij zelf dat zijn werk voor de KBO ,,best een leuke bezigheid is. Je spreekt veel mensen, je helpt veel mensen. Dat geeft een stuk voldoening, maar is ook een fijne daginvulling voor mij.”

Door zijn vele maatschappelijke contacten in de ouderenwereld is hij heel goed op de hoogte van wat ouderen bezighoudt. Voor hem telt het welzijn van de ouderen.

SENIORWEB Hij is een vraagbaak voor veel vragen over digitalisering tijdens het Digicafé in de Huiskamer van Odijk en als ambassadeur bij Seniorweb. Eén van zijn gewaardeerde activiteiten was het digitaal vaardiger maken van senioren. Hij deed dit onder het motto ‘Alle senioren aan de tablet’. Hij heeft hieraan zowel landelijk als lokaal een grote bijdrage geleverd. Tijdens gesprekken met beleidsadviseurs van de ministeries vertelde Brinkman verhalen over de problemen uit de praktijk, maar ontwikkelde ook een train-de-trainers training voor tabletcoaches. Hij ontwikkelde de training mee en reisde ook door het land om de training te geven aan vrijwilligers in het land.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie