Berend Rubingh Positief coachen bijeenkomst sportcafé 8 oktober 2021.
Berend Rubingh Positief coachen bijeenkomst sportcafé 8 oktober 2021. Jesper Oele

Sportcafé vindt op 13 mei plaats

27 april 2022 om 10:00 Overig

ODIJK Na een lange periode van stilte vanwege het coronavirus zijn de sportverenigingen inmiddels al weer enige tijd in volle gang. De sportkantines zijn weer open, ouders staan weer langs de lijn en de competities worden weer vervolgd. Voor de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt betekent dit dat er weer nieuwe bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Nadat het sportcafé vanwege de crisis in eerste instantie niet door kon gaan, gaat deze nu eindelijk echt plaatsvinden in het dorpshuis in Odijk. 

door Jesper Oele

Het sportcafé wordt georganiseerd door Bunnik Beweegt in samenwerking met Krachtig Kromme Rijn voor alle sportaanbieders, vrijwilligersorganisaties en overige geïnteresseerden uit de gemeente Bunnik. Tijdens de avond is er ruimte om te netwerken en komt er een interessante spreker. Een mooi moment voor organisaties om zich te laten inspireren, verbinden en kennis met elkaar te maken.

Teruglopende aantallen vrijwilligers en leden Helaas zien we in heel Nederland het aantal leden bij de sportverenigingen teruglopen. Dit heeft onder andere te maken met het gebrek aan vrijwilligers bij de sportclubs. De cultuur van de vereniging is belangrijk. Verenigingen waar veel leuke activiteiten georganiseerd worden zullen meer leden aantrekken en behouden. Inzetten op de cultuur van de vereniging is dus erg belangrijk. Bunnik Beweegt ondersteund verschillende verenigingen in dit proces. Verenigingen die graag ondersteuning zouden willen kunnen contact opnemen met de buurtsportcoaches via j.oele@bunnikbeweegt.nl. Om de verenigingen en overige vrijwilligersorganisaties te ondersteunen wordt naast de reguliere ondersteuning nu dit sportcafé georganiseerd.

Back 2 basics Tijdens het sportcafé zal het bedrijf Back 2 basics van grondlegger Berend Rubingh een inspirerend verhaal komen vertellen over onder andere het werven en behouden van vrijwilligers. Thema’s als verenigen, besturen, leiderschap en verbindend vermogen zullen aanbod komen. Er wordt ingegaan op vragen als: Is de sportvereniging nog wel van deze tijd? Hoe gaan we om met al die leden die denken dat ze klant zijn en wat moet je doen als organisatie wanneer je stuurt op verenigen? Zeer interessant voor alle sportaanbieders, vrijwilligersorganisaties en andere geïnteresseerden. Na de keynote van Back 2 basics is er ruimte om te netwerken onder het genot van een drankje (geheel gratis).

Aanmelden Het sportcafé is er voor iedereen. Het is geheel gratis en wordt vergoed vanuit het gezondheidsakkoord en financiële middelen vanuit Krachtig Kromme Rijn. Bent u lid van een sportvereniging of andere vrijwilligersorganisatie? Of bent u inwoner en laat u zich graag inspireren? U bent vrijdag 13 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur van harte welkom in het Dorpshuis, Rijneiland 7. De koffie of thee staat vanaf 19.15 klaar! Aanmeldingen of vragen kunnen gemaild worden naar: j.oele@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie