Project Schoudermantel in Bunnik wordt verkocht
Project Schoudermantel in Bunnik wordt verkocht Screenshot beeldkwaliteitsplan

Project Schoudermantel in Bunnik wordt verkocht, zeker een half jaar vertraging

26 april 2022 om 10:12 Nieuwbouw

BUNNIK De plannen om op de plek van de voormalige kringloopwinkel en Villa Burbank 40 appartementen te bouwen, worden verkocht door de initiatiefnemer. De initiatiefnemer was in gesprek met Lekstede Wonen en projectontwikkelaar Latei, maar kwam er financieel niet uit.  

door Agnes Corbeij 

De villa en het gebouw van de kringloopwinkel is al jaren in handen van een familie uit Zeist. Eemland Makelaardij is de beheerder en spreekbuis voor deze familie, die anoniem wenst te blijven. De initiatiefnemer wilde zelf verhuurder worden van de appartementen, maar ziet daar nu van af. Arie Baars is makelaar bij Eemland Makelaardij. 

HOGE EISEN Baars: ,,Dit project loopt al tien jaar. Het heeft enorme vertraging opgelopen, we hebben er veel geld in moeten stoppen. De eisen van instanties, gemeente en woningbouwcorporatie zijn hoog opgeschroefd. Dat hakt flink in het budget om te bouwen.” Baars was in gesprek met corporatie Lekstede Wonen en projectontwikkelaar Latei uit Amersfoort over eventuele overname van het project. Deze gesprekken liepen spaak. Volgens Baars door hoge eisen en hoge kosten. 

Ed de Groot, directeur van Lekstede Wonen voegt later toe: ,,Wij (Latei en Lekstede Wonen) hebben een formele en reële bieding gedaan. Uiteraard gebaseerd op de investeringen, ontwerp, voorwaarden (veiligheid en parkeren) en de betaalbaarheid van het project (sociale huurprijzen). Dat Eemland Makelaardij over deze bieding een andere mening heeft, respecteren wij.”

HOGE EISEN Ook de nieuwe eigenaar van het project zal te maken krijgen met de hoge eisen waar Baars over spreekt. Een woordvoerder van Lekstede Wonen: ,,De eisen die gesteld worden, onder meer wat betreft parkeren, veiligheid, duurzaamheid en geluid zijn wettelijk vastgelegd, daar kunnen we niet onderuit.” 


Villa Burbank vanaf de achterkant gezien met aanbouw. - Agnes Corbeij

Een kans op verbetering ligt wel in de bouwkosten. Baars: ,,We hopen dat we een koper vinden die zelf aannemer en ontwikkelaar is, zodat de volgende eigenaar de kosten in de hand kan houden.” De gemeente schat in dat het project door de verkoop zeker een half jaar vertraging oploopt.

Lekstede Wonen staat nog steeds open voor het realiseren van de sociale huurwoningen op deze locatie. De Groot: ,,De vraag naar sociale huurwoningen blijft groot in de gemeente Bunnik en de regio en wij geven hieraan graag invulling.”

PLANNEN Het bestemmingsplan werd in de afgelopen jaren gewijzigd en de gemeenteraad sprak zich uit over de plannen. Dit werd allemaal gecommuniceerd met omwonenden. Deze plannen blijven in principe allemaal overeind. De volgende stap in de procedure is de aanvraag van een omgevingsvergunning, die zal door de koper gezet worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie