Sinds een aantal weken is het verboden om te zwemmen of een bootje te water te laten bij de Raadhuisbrug.
Sinds een aantal weken is het verboden om te zwemmen of een bootje te water te laten bij de Raadhuisbrug. Agnes Corbeij
ingezonden

Betutteling in Bunnik

26 april 2022 om 08:00 Opinie

Afgelopen week meldde het Groentje dat de Gemeente ondanks alle ophef vasthoudt aan het zwemverbod bij de Raadhuisbrug.  De reden voor het bord is anders, dan eerdere geruchten. Het gaat niet om overlast, maar om veiligheidOp deze plek spelen en zwemmen Bunnikers al decennialang. Omdat het nu vaker gebeurt, grijpt de gemeente preventief in. Want het kan gevaarlijk zijn. Zou de gemeente het strand afsluiten, als Bunnik aan zee zou liggen? 

Beste Burgemeester: u bent van de openbare orde en veiligheid, dus het is waarschijnlijk uw besluit. Er is voor zover bekend nog nooit een ongeluk gebeurd. Vanwaar dan dit besluit? Op de weg zijn vele ongevallen gebeurd: welk kruispunten heeft u afgesloten voor fietsers, omdat ze kunnen worden aangereden door auto’s? Of voor auto’s omdat ze gevaar veroorzaken?

Beste Burgemeester: u stelt een verbod in op grond van het BPR. Het Binnenvaart Politie Reglement geldt echter niet op de Kromme Rijn! Hoe ziet u de handhaving van deze verboden voor u? Hebt u dit met de politie besproken? En als u hier handhavers op af stuurt, staan die dan niet voor gek?

Beste Burgemeester: u hebt binnen B&W het onderwerp Monumenten in portefeuille. Hoe vindt u het dat de prachtige Bunnikse entree met Dorpsstraat  1 en de Witte Huisjes nu wordt ontsierd door een foeilelijk bord, waardoor niemand hier meer een foto van maakt?

Beste Burgemeester: u moet als burgemeester van Bunnik inmiddels hebben  gemerkt, dat uw inwoners goed in staat zijn om verantwoord gedrag te vertonen. Zo voeden wij ook onze kinderen op. Wij laten onze kinderen niet zonder toezicht zwemmen, als ze daar niet sterk genoeg voor zijn. Mijn dochter van 8 mag, ondanks diploma A, B en C, hier echt niet zonder ouderlijk toezicht zwemmen. Maar mijn zoon van 11 kan dit met zijn vrienden prima aan. En wij als ouders, denken ook zwemmend te overleven. Stopt u alstublieft met deze betutteling? 

Niels Hoefnagels

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie