Doelman Tom Klever ( groen shirt en groene broek ) van SV Aurora bokst de bal uit het doel.
Doelman Tom Klever ( groen shirt en groene broek ) van SV Aurora bokst de bal uit het doel. Joep von Berg

‘Ze wisten zich goed te herpakken’. VV ‘t Goy na rust langs SV Aurora

23 april 2022 om 23:35 Voetbal

De voetbalderby tussen ’t Goy en Schalkwijk is in de beleving van ‘t Goy-trainer Bram van Hamersveld absoluut de nummer één in de regio. Die tegen Aurora neemt bij hem echter ook een voorname plek in. Vanmiddag was er weer eentje: ’t Goy won.

Chris Reinders

Voor Harold Valkenburg, coach van SV Aurora, geldt precies hetzelfde. Alleen is voor hem de voetbalclub uit Schalkwijk niet de uitverkorene als het om de regionale derby’s gaat, maar Odijk. ,,Toen ik hier begon, werd er al gezegd: als je de twee wedstrijden tegen Odijk maar wint. Nou ja, dat zegt natuurlijk genoeg,” grijnsde Valkenburg vlak voor het begin van de wedstrijd op Sportpark Den Eng in ’t Goy. Handhaven in de vierde klasse is het parool bij Aurora. ,,Niet meer en niet minder’,” stelde Valkenburg onomwonden. Het verlies tegen ’t Goy was dan ook een bittere pil. Zeker omdat het elftal de laatste wedstrijden volgens de trainer ‘goed bezig was’.

Voor vv ’t Goy liggen de papieren duidelijk anders. Van Hamersveld ziet voor zijn ploeg in de eindrangschikking wel een plekje in de top vier weggelegd. Na de zege op de buren uit Werkhoven is dat doel weer binnen handbereik gekomen. Zaak is wel om een zeperd als vorige week tegen Candia 66 te vermijden. Met 9-0 ging het elftal het schip in. ,,We misten de nodige spelers en tijdens de wedstrijd vielen er nog een paar geblesseerd uit. Normaal gesproken wil ik mij niet verschuilen achter het ontbreken van spelers. Maar het was in Rhenen too much,”aldus Van Hamersveld via de telefoon daags voor de derby tegen Aurora. Het belangrijkste was om na Candia de boel bij elkaar te houden. En dat er niet individueel gewezen zou worden. In de eerste training na het Candia-debacle is er nog gesproken over de wedstrijd, maar daarna volgens Van Hamersveld ook weer goed getraind. Dat leverde vanmiddag dus een fraaie overwinning op.

Hoewel het daar aanvankelijk helemaal niet naar uitzag. Een vlot combinerend Aurora had na een half uurtje de wedstrijd volledig onder controle. Tot een ‘frommelgoal’ van ’t Goy de zaak deed kantelen in het voordeel van de thuisclub. Na de pauze maakte het elftal vervolgens de klus af. Dat zag ook Houtenaar Erik Donker, oud-speler van ’t Goy. ,,Ze waren in het begin duidelijk de mindere, maar wisten zich te herpakken. De tweede helft hebben ze ook goed gevoetbald. Niet alleen maar lange ballen gespeeld met die harde wind in de rug. Het niveau was goed en de wedstrijd was leuk om te bekijken.”        

Na het seizoen 2014-2015 hing Erik zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Sindsdien komt hij zeer sporadisch naar ’t Goy, vertelde hij. Samen met zijn vader Martin vergezelde hij vanmiddag oud-journalist Hans van Echtelt. Die bezocht de wedstrijd niet zonder reden: hij is de naamgever van de Kromme Rijncompetitie. Daarin worden de uitslagen van de derby’s in de vierde klasse tussen ’t Goy, Aurora, Odijk, Bunnik’73, Schalkwijk en SVF verwerkt in een aparte ranglijst.

Na de overwinning blijft ’t Goy in die parallelle competitie in het spoor van koploper SV Odijk. De rol van Aurora is daarin uitgespeeld. Van Hamersveld vindt de Hans van Echtelt Cup een ‘mooi initiatief’. Hij heeft als speler van ’t Goy de eerdere edities in seizoen 2013-14 en 2014-15 meegemaakt, zo keek hij terug. De competitie in de vierde klasse is echter ‘leidend’ voor de trainer van ‘t Goy. Na enige aarzeling wilde hij het veroveren van de Hans van Echtelt Cup wel ‘een prijs’ noemen. ,,Het is inderdaad wel mooi als je de beste wordt van de clubs in de regio.”

Wedstrijd: vv ’t Goy-SV Aurora: 4-2 ( rust 2-2 ).

Doelpunten.

Vv ’t Goy: Sebastiaan Nijman 1-2, Wouter van Kuilenburg 2-2, Erik van Bentum 3-2 , Stijn Groenen 4-2.

SV Aurora: Jeffrey Renzenbrink 0-1 en 0-2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie