De feesttent aan de Herenstraat staat klaar voor een overvol Koningsdagprogramma
De feesttent aan de Herenstraat staat klaar voor een overvol Koningsdagprogramma Jochem Otto

Lekker live Koningsdag Werkhoven met overvol Oranje feestprogramma

15 april 2022 om 14:42 Maatschappelijk

WERKHOVEN Sinds 14 april is Werkhoven versierd met feestelijke vlaggen en linten. Het dorp pakt rondom Koningsdag groots uit. Feest vieren kan weer in levende lijve, iets wat het dorp twee jaar heeft moeten missen. Reden om met extra veel plezier uit te kijken naar de vele activiteiten voor jong en oud, waar een uitgebreid programma voor is opgesteld door de Stichting Oranje Werkhoven.

door Kuun Jenniskens

PRE KINGS PARTY De festiviteiten gaan van start op zaterdag 23 april met de Pre Kings party. Een leuke feestavond voor oud en jong met vanaf 21:30 uur het optreden van feest- en coverband NOAH. De rood witte tent is al voor de katholieke kerk aan de Herenstraat opgebouwd. Het feest start om 20:30 uur en duurt tot 01.00 uur.

ORANJESOOS Voor alle senioren uit Werkhoven is om dinsdag 26 april vanaf 13:30 uur de Oranjesoos georganiseerd is het Wapen van Werkhoven. De entree is gratis, met een gezellig hapje en drankje. Op het programma staat een lezing over de geschiedenis van ons Koningshuis door Rinus Verweij. Kom in een oranje outfit, de leukste of origineelste outfit krijgt een leuke verrassing.

KONINGSDAG Woensdag 27 april is een dag vol leuke activiteiten voor jong en oud. Dat begint om 7 uur met Luilakken met daarna een ontbijt in de feesttent. Van 10 tot 13.30 uur is de Vrijmarkt. Voor de kids is er een springkussen, schminken, pony rijden of op de foto met een Alpaca. Alle activiteiten zijn gratis. 

Om 10.30 uur is de Aubade met Burgemeester en Wethouders onder muzikale begeleiding van fanfareorkest Constantia. Om 11 kun je in de draaimolen of je uithoudingsvermogen testen op de stormbaan. Vanaf 14 uur is er een uitgebreid middagprogramma met actie, spektakel, prijzen en humor zoals: clowns, een BMX optreden. En natuurlijk ringsteken, skelters en fietsjes kunnen in de prijzen vallen; paarden en koetsen en ook trekkers en klassieke trekkers. Wie pakt de ring?

Om 17.30 uur de knallende Oranje glitter bingo voor jong en oud met fantastische prijzen. Vanaf 19.30 tot 21 uur ‘cooling down’ en lekker loungen in een gezellige ambiance.

Herenstraat feestelijk versierd in afwachting van Koningsdag
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie