De kanoverhuur vanaf de Kromme Rijn gezien. Eerder een idyllisch plekje, nu al lange tijd verlaten.
De kanoverhuur vanaf de Kromme Rijn gezien. Eerder een idyllisch plekje, nu al lange tijd verlaten. Agnes Corbeij

Wat gebeurt er nu met de kanoverhuur in Odijk?

16 april 2022 om 16:12 Achtergrond

ODIJK De kanoverhuur in Odijk is al bijna twee jaar gesloten en staat te koop voor ruim 1,2 miljoen euro. Het terrein en bijbehorende restaurant had in de afgelopen 11 jaar drie verschillende huurders, die allen vol mooie plannen zaten voor dit prachtige stukje Odijk. Wat is er toch aan de hand met deze plek en kunnen Odijkers deze zomer weer kanoën?

door Agnes Corbeij

Het terrein, zowel het woonhuis als de kanoverhuur, is in eigendom van de bewoner van het huis. Vroeger verhuurde hij zelf kano’s, maar sinds 2011 verhuurt hij het restaurant en de kanoverhuur aan ondernemers. Sindsdien kondigden met tussenpozen van een paar jaar drie ondernemersduo’s hun mooie plannen aan in het Bunniks Nieuws. Allen vertrokken binnen een paar jaar.

NEGATIEF Bunniks Nieuws heeft met alle drie de huurders contact gehad en twee van hen vertelden uitgebreid over hun ervaringen. Deze verhalen zijn zeer negatief, beide huurders besloten de stap naar de rechtbank te zetten en bij een van hen werd de huur gehalveerd door de rechtbank, wegens gebreken aan het pand waarvoor de verhuurder verantwoordelijk was.


De parkeerplaats van de kanoverhuur en het restaurant. - Agnes Corbeij

Bunniks Nieuws heeft besloten geen verdere details over de conflicten te publiceren, omdat het onmogelijk is gebleken wederhoor te krijgen van de verhuurder. Ook is een van de twee huurders nog in een juridische strijd met de verhuurder gewikkeld en heeft de ander nog altijd de wens om de locatie te kopen en er het paradijsje van te maken dat hij al jaren voor ogen heeft. De derde ondernemer wil in zijn geheel niet genoemd worden. 

TE KOOP Sinds 24 februari 2022 staat het zonder woonhuis te koop op Funda Business. De vraagprijs is 1.225.000 euro. De tekst bij de advertentie is lang en vrij ingewikkeld, met onder meer een opvallende passage over recht van overpad en kadastrale scheiding. Bunniks Nieuws benaderde de makelaar met vragen over die passage en met het verzoek tot een gesprek, ook met de eigenaar. De makelaar gaf als antwoord alleen met serieuze kopers in gesprek te gaan. Ook deed Bunniks Nieuws zijn best om de eigenaar te spreken. Zowel via de makelaar als op het terrein zelf, tot een briefje in de brievenbus aan toe. Er kwam helaas geen enkele reactie. 

Of we deze zomer weer kunnen kanoën is dus nog zeer de vraag.

De parkeerplaats van de kanoverhuur en het restaurant.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie