Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg
Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg Agnes Corbeij

Voormalige Rabobankpand in Bunnik wordt gebruikt voor goederen voor vluchtelingen

14 april 2022 om 10:05 Maatschappelijk

BUNNIK Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg in Bunnik gaat door de gemeente een jaar lang gebruikt worden voor de opslag en verdeling van kleding en goederen voor Oekraïense vluchtelingen. Ook komen er twee mobiele kantoorunits op de parkeerplaats. Vanuit daar gaat de gemeente de opknapbeurt van de wijk Engboogerd verder leiden. 

door Agnes Corbeij

Afgelopen week werd de buitenruimte van het pand opgeknapt. De komende weken worden de nutsvoorzieningen voor de kantoorunits aangelegd en daarna worden de units in gebruik genomen. De opknapbeurt voor de wijk Engboogerd is al een aantal jaar aan de gang en liep veel vertraging op. Het pand zelf is niet geschikt voor bewoning, aldus de gemeente, dus er komen geen vluchtelingen wonen, maar een deel van het pand gaat gebruikt worden voor kleding en goederen voor de vluchtelingen uit de Oekraïne. 


Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg - Agnes Corbeij

Het pand is in eigendom van De Eerste Burg, vastgoedmaatschappij uit Utrecht. Na het vertrek van de Rabobank vele jaren geleden heeft er nog tijdelijk een woonwinkel in gezeten, maar ook dat is alweer jaren geleden vertrokken. De Eerste Burg heeft het pand nu leeggehaald zodat de gemeente het kan huren.   

WONEN EN ZORG Ook voor de lange termijn wordt gekeken naar een nieuwe bestemming van het pand. De Eerste Burg heeft ontwikkelmaatschappij RED+ gevraagd om een plan te maken voor herontwikkeling van de plek. De gemeente meldt dat er plannen zijn om op deze plek uiteindelijk een combinatie van wonen en zorg mogelijk te maken. De plannen worden uitgewerkt door de ontwikkelmaatschappij en daarna beoordeeld door de gemeente. In de herfst zal hierover meer bekend worden.

Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie