Afbeelding
Han Willems

Lezingen voor senioren: geestelijke brandstof

9 april 2022 om 13:45 Maatschappelijk

ZEIST/BUNNIK Wijzer worden, bijblijven, ideeën krijgen: lezingen vormen daartoe niet zelden de brandstof. De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) spant zich in om de strakke regels rond het weren van Corona-besmetting tot de vergetelheid te laten behoren. 

Frans de Haas van ASZ: ,,Lichaam, maar zeker ook de geest moeten door een groot aantal activiteiten weer soepel gemaakt worden. Voor die geestelijke souplesse zijn er dit jaar daarom 10 kwaliteitslezingen van uiteenlopende aard opgezet. Ze beginnen deze maand april, de laatste – althans voorlopig – is op 1 december gepland.”

Het varieert van Bach, Mondriaan via ijsvogels, de Hollandse Waterlinie tot aan Sint Nicolaas. Plaats van handeling is veelal ergens in Zeist, bijvoorbeeld in het Torenlaan Theater, de bibliotheek (de Klinker). 

Meer informatie staat op www.zeistersenioren.nl, via ‘activiteiten’ en daarna via ‘lezingen’ binnen de rubriek ‘cultuur’. Via de website kunnen belangstellenden uit Zeist en omgeving zich ook voor deelname opgeven. Lid zijn van het ASZ is niet nodig.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie