Afbeelding
Foto Vipack

Opvallende trends van dit kwartaal

25 april 2022 om 06:00 Partnercontent

Wat’ hot, and what’s not? De lente is in het land en we kijken met zijn allen volop uit naar de zomer. Helemaal mee zijn met de laatste nieuwigheden van dit kwartaal doe je door dit artikel met zeven trends te lezen.

Vakantie in eigen land

Met corona moesten we, nu willen we. Vakanties en tripjes in ons eigen land blijven populair. In 2020 vierden bijna vijf miljoen Nederlanders vakantie in eigen land, en die trend wordt verdergezet. Waarom zouden we ook over de grens trekken, met wondermooie provincies zoals Zeeland of Friesland, Gelderland en Limburg. Voor de watersportliefhebbers zijn er de Noordzeekusten en de prachtige Waddeneilanden en het IJsselmeer natuurlijk. Voor kids en voor elke leeftijd is er pret te beleven in ons mooie land. Op de wilde boef op vakantie gaan doen we wel minder, we regelen graag onze slaapplaats op voorhand.

Een superleuk huisbed voor de kids

De kinderkamer inrichten? Dat is een van de leukste dingen om te doen in je huis. Hoe maak je er een fijn plekje van waar je kind zich helemaal thuisvoelt? Met een gezellige inrichting natuurlijk. Je kiest een thema en vult aan met een vloerkleed op de vloer, gezellige meubeltjes en wat opbergruimte, warme verlichting en misschien zelf muurversieringen zoals stickers. En het belangrijkste meubel in de kamer, het bed? Dit kwartaal ben je helemaal on trend als je voor een huisbed gaat. Goed voor rustige nachten en zoete dromen!

Pret in je tuin

De tuinmeubelen- en tuindecoratietrend van het moment? Dat is een relaxte, chique stijl. We zien veel hout in de meubels terugkomen (vaak in combinatie met aluminium), en zachte nuances en eenvoudige lijnen. Aangevuld met luxe vloerkussens, een fijn bankje, outdoor proof tapijten en gezellige kussens in de lounge. Afwerken doe je met een grote plant of bloemen in een minimalistische vaas. Je kan stilletjes aan gaan genieten van langere avonden, maar ook als het donker wordt, stopt de pret in je tuin (of op je balkon of terras) niet. Tuinverlichting kende de afgelopen jaren een ontzettende ontwikkeling. Het is moeilijk kiezen tussen al het moois in de collecties.

De comeback van de navelpiercing

Lente? Zomer? Tijd om te werken aan je body in bikini of zwemshort. En daar mag gerust wat versiering bij. Helemaal terug van weggeweest is de navelpiercing. En dat hoeft al lang niet alleen meer een ringetje te zijn dat onder je topje komt piepen. Vandaag is het aanbod van deze lichaamssierraden heel ruim, en varieert het in verschillende vormen en groottes, van balletjes tot hangers met steentjes in allerlei (kleurrijke) materialen. Je vindt vast en zeker een piercing die helemaal bij jou past.

Kweek je eigen kruiden

Naar de supermarkt en snel een bosje kruiden kopen? Dat kan natuurlijk, maar kruiden zelf kweken, is en blijft hip, ook in het volgende kwartaal. Je eigen kruiden en groenten kan je verbouwen, zelfs al op een minimaal aantal vierkante meters. In een speciaal daarvoor ontworpen moestuinbak, kweektafels of gewoon in kleine en grotere potjes die je nog hebt staan in je garage of tuinhuis. Beginners beginnen met de basics zoals peterselie, bieslook, munt, rucola of kleine tomaatjes. Maar misschien geraak jij zo geboeid door deze hobby, dat je all the way gaat.

De kleur van het kwartaal: lichtblauw

Een handige manier om te weten te komen welke kleuren populair zijn, is naar de catwalks in de grote modesteden te zien. Of naar wat de verfproducenten uitbrengen. In dit kwartaal blijken verschillende tinten lichtblauw heel populair te zijn. Ga je dus een nieuw kleurtje op je muren aanbrengen, je weet welke kleur te kiezen. Geen tijd of zin om te schilderen, met decoratie zoals kussens, kleine tafeltjes en serviesgoed geraak je ook helemaal in de sfeer van dé trendkleur.

Trends in nachtkleding

Zachte stoffen zoals katoen, mooie en frisse kleuren, een moderne look en nachtkleedjes of setjes met lange of korte broeken, qua nachtkleding kan alles dit kwartaal zolang je pyjama maar een comfortabele pasvorm heeft. Lees: loungewear is dat heerlijk lekker draagt en zich vormt naar je lichaam. Nachtmode waar je op een wat koudere dag knus in kan cocoonen, of wanneer het warmer is, fijn in kan rondlopen. Met een on trend pyjama heb je geen rode kaken meer als je in je nachtkleding de deur moet opendoen voor de koerier die wat vroeger dan verwacht aan de bel trekt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie