Sv Aurora won met 2-0 van V.v.Schalkwijk
Sv Aurora won met 2-0 van V.v.Schalkwijk Peter Beemer

Aurora verslaat Schalkwijk in strijd tegen degradatie

4 april 2022 om 16:44 Voetbal

WERKHOVEN/SCHALKWIJK SV Aurora won zaterdag met 2-0 van V.v. Schalkwijk. Het resultaat van deze wedstrijd wordt opgenomen in de stand om de regionale ‘Hans van Echtelt Cup’. Beide clubs zitten in de gevarenzone voor degradatie, dus alle spelers waren gebrand op de winst. 

Na twee doelpogingen van Folkert de Jong en Pepijn van der Poel was het Schalkwijk dat de bal rakelings over het doel van Tom Klever schoot. S.V. Aurora was gewaarschuwd en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Jeffrey Renzenbrink werd na een aanval bereikt en deze lege de bal af op de inkomende Milton van Dam die vervolgens raak schoot. Een mooie opsteker voor Aurora dat daarna doorging met kansen creëren. 

Hans Meijer was er dichtbij maar zag zijn schot naast het doel verdwijnen. Ook Thijs Mulder probeerde met een afstand schot te scoren maar dat lukte niet. Tegen het einde van de eerste helft leek SCHALKWIJK op gelijke hoogte te komen. Keeper Tom Klever kwam bij een aanval zijn doel uit maar een Schalkwijkse aanvaller was eerder bij de bal en schoot vervolgens op het lege doel. Mike van Lunsen voorkwam dat de bal in het doel zou verdwijnen. Direct daarna een nieuwe kans voor de gasten maar de kopbal vloog over de lat.

Met twee wissels begon Aurora aan de tweede helft en drong het gelijk aan. Diverse mogelijkheden kreeg Aurora om te scoren maar dit lukte niet. Sander de Bruin was er met een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand dichtbij maar de keeper wist de bal te keren. De net ingevallen Koen Huisman kreeg gelijk een kans maar was iets te gehaast en schoot vanuit kansrijke positie de bal naast het doel. Twee 100% kansen werden kort na elkaar niet benut door Milton van Dam en Koen Huisman. De keeper kon beide keren oog in oog met de aanvallers de bal uit zijn doel houden.

Het bleef met deze stand spannend. Uit een corner kopte Hans Meijer de bal op de lat en kroop V.v. Schalkwijk door het oog van de naald. Op een snel genomen vrije trap van Sander de Bruin had Schalkwijk echter geen antwoord. Koen Huisman pikte de bal op en bracht direct Pieter Dirk Zuijderduijn in stelling die de bal in het doel werkte. Bij Schalkwijk was het verzet op dat moment deels gebroken. Een verdediger van Schalkwijk kon daarna net voorkomen dat het 3-0 zou worden. Het was Sander de Bruin die de keeper omspeelde en schoot daarna op het doel waar de bal net voor de doellijn kon worden weggewerkt. 

Aurora bleef doorgaan en kreeg opnieuw kansen waarvan Koen Huisman weinig geluk had met zijn schot. Een korte belegering voor het doel van Schalkwijk leverde, hoe groot de kansen ook waren, geen doelpunten op voor Aurora. Na het uitvallen van Pieter Dirk Zuijderduijn moest Aurora met 10 man verder waardoor Schalkwijk weer mogelijkheden kreeg. Kort voor tijd kreeg Schalkwijk een grote kans maar de bal ging er niet in. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd. Bron: www.svaurora.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie