Dikke moddersporen tijdens de illegale werkzaamheden op Beverweerd
Dikke moddersporen tijdens de illegale werkzaamheden op Beverweerd Kuun Jenniskens

Werkzaamheden landgoed Beverweerd gaan deze week verder

4 april 2022 om 11:50 Natuur en milieu

WERKHOVEN In opdracht van eigenaar Sjan van Ettekoven (SVE Group) worden deze week nadere werkzaamheden verricht op landgoed Beverweerd. Zo is de vaksmid bezig met het restaureren van het monumentale hekwerk. Ook start de sloop van een houten schuur naast het koetshuis, die op instorten staat. 


Op woensdag 6 april begint de aannemer met de sloop van de houten schuur naast het koetshuis. Voor de sloop is een flora- en fauna-ontheffing afgegeven. Het werk is afgestemd met de gemeente Bunnik en gebeurt in lijn met de regels rond asbestsanering, omdat er in de schuur asbest is aangetroffen. Het werk duurt een week en bij de uitvoering wordt overlast tot het minimum beperkt.

GRONDDEPOT TENNISBAAN Voor vrijdag 15 april haalt de aannemer de extra grond weg die tijdens eerdere werkzaamheden op het landgoed en langs de weg terecht zijn gekomen. Boomwortels krijgen zo weer voldoende ruimte. De grond komt tijdelijk bij de oude tennisbaan te liggen. Daarnaast worden de sporen op het landgoed hersteld die zijn ontstaan tijdens de ruwe werkzaamheden aan de bomen in januari. Het werk duurt ongeveer een week en veroorzaakt geen hinder voor omwonenden.

TOEGANGSHEK De vaksmid is op dit moment bezig met het herstellen van het monumentale hekwerk van landgoed Beverweerd. Het is nog niet bekend wanneer het hek wordt teruggeplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie