Screenshot uit de video waarin de gemeente haar ambities uitlegt aan de provincie. De nadruk ligt in de video meer op het USP dan op Werkhoven.
Screenshot uit de video waarin de gemeente haar ambities uitlegt aan de provincie. De nadruk ligt in de video meer op het USP dan op Werkhoven. Gemeente Bunnik

Werkhoven nauwelijks genoemd in video over ambitie van de gemeente Bunnik

23 maart 2022 om 09:32 Politiek

WERKHOVEN In de video die de gemeente Bunnik maakte voor de provincie Utrecht over de ambities die de gemeente heeft, komt het dorp Werkhoven nauwelijks voor. Dat schoot bij initiatiefgroep Leefbaar & Veilig Werkhoven in het verkeerde keelgat. Zij komen met een plan om Werkhoven bij de gemeente extra onder de aandacht te brengen. 

door Agnes Corbeij

De video geeft in minder dan vijf minuten helder weer welke ambities de gemeente heeft op het vlak van recreatieve kracht, opwaardering van het station, woningbouw, leefkwaliteit en de sociale kracht. De video is gemaakt om aan de provincie duidelijk te maken wat Bunnik wil. De gemeente heeft de provincie nodig bij al deze onderwerpen. 

USP De nadruk in de video ligt dan ook op de opwaardering van het station en de verbinding met het Utrecht Science Park. Het USP komt in het geheel vaker voor dan Werkhoven. Ook het omleggen van de N229 en het toevoegen van een bedrijventerrein achter Kassing De Raaphof worden expliciet genoemd. Beiden zijn onderwerpen waar Bunnik al lange tijd voor lobbyt bij de provincie. 


Ook bij het onderwerp leefkwaliteit dorpen staat Werkhoven niet op de kaart. Het dorp wordt in de tekst wel genoemd. - Gemeente Bunnik

Met het doel van de video in het achterhoofd zijn de keuzes dus wel te begrijpen, maar vanuit Werkhovens perspectief is het wel heel opvallend dat van de negen kaarten die getoond worden in de video maar één ook het dorp Werkhoven laat zien. Dat is de kaart over woningbouw. Ook bij de onderwerpen leefkwaliteit van de dorpen en sociale kracht staat Werkhoven niet op de kaart. 

PLAN Wel wordt Werkhoven genoemd bij die onderwerpen, zoals het sluiten van Anno’s Dagwinkel. Ook zijn er beelden te zien van kasteel Beverweert, de Brink en het dorp van bovenaf. Initiatiefgroep Leefbaar & Veilig Werkhoven heeft inmiddels overleg gehad over het grotendeels ontbreken van Werkhoven in de video. Zij gaan een plan maken en indienen bij de gemeente, zodat het mee gaat lopen in het coalitieprogramma en de begroting. Bron video: Gemeente Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie