Liesbeth Bauer is gestalttherapeut en gespecialiseerd in rouwbegeleiding.
Liesbeth Bauer is gestalttherapeut en gespecialiseerd in rouwbegeleiding. Anoeska Vermeij

Rouwen is heel normaal

24 maart 2022 om 13:30 Zakelijk

LANGBROEK Niemand rouwt op dezelfde manier. Het is afhankelijk van verschillende factoren of je rouwt en hoe lang je rouwt. Dat maakt rouw heel persoonlijk. Op het moment dat je denkt ‘Ik kom er zelf niet meer uit’ is het raadzaam om ondersteuning te zoeken om je balans opnieuw te vinden.

De meeste mensen denken bij rouw aan het overlijden van een dierbare, maar het is veel breder. Liesbeth Bauer is gestalttherapeut en gespecialiseerd in rouwbegeleiding. In haar praktijk in Langbroek begeleidt ze mensen in hun rouwproces. ,,Rouw is leren omgaan met verlies. Dit kan een overlijden zijn, maar ook een scheiding, verhuizing of verlies van baan”, vertelt Liesbeth. In de kern draait het om verlies van verbinding met iets of iemand. Dit kan net zo goed een verlies van vriendschap zijn of van gezondheid. 

Verlies neem je op in je leven, is het uitgangspunt van de begeleiding van Liesbeth. ,,Het begint met erover te praten. Bewust voelen wat het met je doet is een tweede stap. Dat is nodig om betekenis te kunnen geven aan je verdriet. Iedere keer pellen we een laag af. Zie het als een zoektocht naar een nieuwe versie van jezelf. Het is mijn rol om je vragen te stellen, ideeën te geven en te begeleiden in die zoektocht.”

Na een intake maakt Liesbeth een plan van aanpak op maat. ,,We bespreken wat je nodig hebt en daarmee gaan we aan de slag. Soms bestaat een traject maar uit een paar sessies. Dat is persoons- en situatie afhankelijk”, licht Liesbeth toe.

STAPELTJES VERDRIET ,,Soms is het nodig gestapeld verlies te doorleven om  draagkracht te creëren en te leren omgaan met het recente verlies.” Om recent verdriet te verwerken, kan het noodzakelijk zijn om alsnog om een oud verlies te rouwen. ,,Ieder verdriet staat op zich. Hoe je ermee omgaat is afhankelijk van het soort verlies en de levensfase waarin je zat toen je het meemaakte”, legt Liesbeth uit.

ROUW OMARMEN ,,Rouw die niet doorleeft wordt, slaat zich op in je lijf. Dat kan ten koste gaan van je gezondheid. Je kunt op een gegeven moment zelfs langdurig uitvallen. Om dit te voorkomen, is het van belang om rouw te omarmen wanneer het zich aandient. Hoe? Dat verschilt per persoon. Op het moment dat je fysiek en mentaal niet de ruimte m eer hebt voor andere dingen, is het van belang om hulp te vragen.”

AFSPRAAK MAKEN Voor meer informatie over Liesbeth en haar werkwijze kun je terecht op liesbethbauer.nl. De praktijk bevindt zich aan de Doornseweg 3A in Langbroek. 

De therapie wordt niet vergoed door verzekeraars. Liesbeth is aangesloten bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) | Onafhankelijk Therapeuten Register (OTR). Een afspraak maken kan telefonisch via 06-12414660 of per mail info@liesbethbauer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie