Fotograaf Guus van Gunst verkoopt zijn werken in het Dorpshuis in Odijk. De opbrengst gaat naar giro 555.
Fotograaf Guus van Gunst verkoopt zijn werken in het Dorpshuis in Odijk. De opbrengst gaat naar giro 555. Agnes Corbeij

Guus van Gunst uit Odijk verkoopt zijn foto’s voor giro 555

20 maart 2022 om 10:08 Kunst

ODIJK Guus van Gunst heeft deze week zijn foto’s opgehangen in het Dorpshuis in Odijk. Om te exposeren, maar ook voor de verkoop en daarmee geld op te halen voor giro 555. ,,Het is toch prachtig om mijn werk te laten zien en daarnaast iets te kunnen betekenen.” 

Guus is al heel lang fotograaf. ,,Ik ben begonnen als reproductiefotograaf en heb lange tijd op de technische commerciële afdeling van Kodak in Odijk gewerkt. Laten ben ik voor mezelf begonnen met een studio in Leusden.” In 2019 exposeerde Guus ook al in Odijk. ,,Ik was in 2016 naar Santiago de Compostella gelopen. Die foto’s waren toen hier te zien.” 

De foto’s waar Guus mee exposeert zijn veelal landschappelijk, maar er zijn ook stillevens bij. ,,Ik zie de wereld vaak net even anders dan anderen. Dat spreekt uit de foto’s.” Sommige foto’s zijn genomen in de eigen regio, zoals de hekken van Beverweert die er nu niet eer staan. Anderen zijn van elders in Nederland, zoals de Veluwe. De ingelijste foto’s kosten 100 euro en de gehele opbrengst gaat naar giro 555 om de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen.    

Expo voor Oekraïne
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie