Afbeelding
Green Business Club Bunnik

Kersvers groen klimaatadaptief en veilig Anton van Dampad in Bunnik

11 maart 2022 om 15:18 Natuur en milieu

BUNNIK Het pad langs het spoor in Bunnik, dat door fietsers en wandelaars wordt gebruikt, kon wel een opknapbeurt gebruiken. Echt aangenaam was het er niet. De Green Business Club Bunnik pakte het als project op, met het idee het te vergroenen. Samen met de gemeente en Mijlpaal 42 biede ze dit pad aan. Dinsdag werd het geopend door een roze lint door te knippen. 

 door Kuun Jenniskens 

Het vernieuwde Anton van Dampad - één van de grondleggers van Vrumona - werd geopend door Jocko Rensen (Gemeente Bunnik), Arne Schaddelee (Provincie Utrecht), René Sloots (voorheen vanuit Postillion Hotels Bunnik betrokken bij Mijlpaal 42 en Ragnhild Scheifes (Green Business Club Bunnik). 

De gras is ingezaaid met een kruidenrijke mengsel, wat nog mag gaan groeien. Het pad is klimaatadaptief en veilig ontworpen. In de hoop dat het voor inwoners en werknemers een stimulans is om een rondje te lopen. Of via dit aangename pad de trein of de fiets te pakken en niet met de auto naar het werk te gaan.  

GBC Bunnik hoopt nog vaak deel te nemen aan dit soort mooie samenwerkingen en zo de omgeving rondom de bedrijven aantrekkelijker en duurzamer te maken.

Vrumona, EQUANA, BOVAG en Prorail - de laatste stelde de grond beschikbaar - hebben dit pad mogelijk gemaakt.

Wethouder Jocko Rensen onthuld het informatiebord bij het wandelpad
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie