Afbeelding
Wouter de Kleyn
column

Kleyne Lettertjes: Polonaise Hollandaise

1 maart 2022 om 10:15 Column

“s Nachts na tweeën
Dan gaan we met z’n allen naar beneden
Dan weer naar boven
Waar we trouw beloven
Dat wij vannacht niet meer slapen gaan!”

De wereld verandert en we leven op. De obers hádden pauze, maar nu tappen ze de glazen weer vol voor alle carnavalvierders. De prinsen Bright van De Rijnpinters en Maximus van De Leutkikkers hebben de sleutels van de dorpen gekregen en gaan volop en voorop in de polonaise. Na twee jaar ingetogen hossen in eigen woonkamers kunnen de luidgekleurde feestgangers elkaar weer opzoeken. Fijn, want een huiskamerpolonaise met beperkt aantal bezoekers is lastig, zeker op anderhalve meter afstand. Nu kan het weer. Zet de muziek maar een tandje harder! We zetten de wereld op zijn kop!  

Het kan niet meer! Einde feest. Na 25 jaar sluit legendarische discotheek Brothers haar deuren. Einde van een tijdperk! De sleutel van de eventlocatie wordt doorgegeven aan een modulaire flexbouwer en dat klinkt een stuk minder feestelijk. Oh Brothers, er was een tijd dat Bunnik haar bekendheid ontleende aan deze feesttent. Wil je na carnaval verder feesten? Wees snel. De laatste ronde is op 22 april.  

Het zal de carnavalvierders nu weinig deren, De Landgoederij en De Leutbunker bieden hen uitkomst. Ze zetten alle stoelen aan de kant. De dansvloer op, daar bouwen ze een onbezorgd feestje en springen weer eens lekker uit de band. En met de aangepaste maatregelen van vorige week vrijdag kunnen ze het zich lekker laten smaken en laat maken. Na een tijd van beperkingen kan carnaval eindelijk weer uitbundig, met veel en tot in de kleine uurtjes.  

“Wij vieren feest, dus weg met de malaise,
Want nu is het tijd voor de polonaise Hollandaise.”
 

Een uitgelaten hossende meute staat natuurlijk in een begrijpelijk, maar een pijnlijk schril contrast tot de oorlog in de Oekraïne waar zwaar gestreden wordt. Voor Oekraïners staat de wereld op zijn kop. Op slechts 2.000 kilometer van het feestgedruis dreigt een nieuw tijdperk. Misschien iets om tijdens onze polonaise ook even bij stil te staan. 

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie