Afbeelding
Foto: Shutterstock

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bestelbus?

28 februari 2022 om 13:59 Partnercontent

De gemiddelde ondernemer kan al lang niet meer zonder een bestelbus. Je hebt genoeg ruimte om spullen mee te nemen naar je volgende adres. Maar welke bestelbus past er nou eigenlijk bij jou? Er zijn veel verschillende modellen op de markt. Je hebt veel keus, maar het maakt het niet makkelijk om een keuze te maken. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Zorg voor genoeg laadruimte

Ben je loodgieter, schilder, glaszetter of heb je een hondenuitlaatservice? Het is belangrijk om zeker te weten hoeveel ruimte je nodig hebt voor jouw spullen. Je wil tenslotte niet dat je een nieuwe bus koopt en er al snel achter komt dat je alsnog te weinig ruimte hebt. Misschien wil je graag een grote bus, zoals een Iveco Daily bestelbus, maar misschien is een Caddy voor jou al ruim genoeg. Een kleinere auto rijdt natuurlijk zuiniger en je kan hier sneller een parkeerplek voor vinden. Weet dus zeker hoeveel ruimte je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe bestelwagen.

Het verbruik en de verbruikskosten van een bestelwagen

De kosten van brandstof zijn op het moment ongekend hoog. Wil jij een beetje op je centen letten, dan is het goed om een overweging te maken tussen verschillende soorten brandstof. Diesel is goedkoper dan benzine, maar de belastingen op een dieselauto zijn daarentegen weer hoger. Ga jij vaak lange afstanden afleggen met je nieuwe bus? Dan raden wij je aan om een diesel te kopen. Maar leg je vaak hele korte afstanden af, dan zou je ook eens kunnen kijken of een elektrische bestelbus iets voor jou is. Met een elektrische bestelbus profiteer je van lage bijtelling en lage verbruikskosten.

Let op de opties

Of je nou een nieuwe of tweedehandse bestelwagen koopt, we raden je aan om goed op de opties te letten. Zit er bijvoorbeeld een trekhaak achter de bus? Wel zo makkelijk als je vaak met een aanhanger rijdt. Misschien kan je ook wel niet zonder binnenspiegel? Dan is het wel noodzakelijk dat er een ruit in de achterdeuren zit en in het schot tussen de laadruimte en de cabine. Bedenk van te voren goed wat je nodig hebt, zo kom je niet voor gekke verrassingen te staan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie