Afbeelding
Foto: Shutterstock

Op vakantie in de provincie Limburg dit voorjaar

23 februari 2022 om 13:25 Partnercontent

De afgelopen twee jaar is een vakantie in eigen land populairder geworden onder Nederlandse vakantiegangers. Een vakantie naar het buitenland was lange tijd niet mogelijk en men zag in dat ook Nederland zelf ontzettend veel te bieden heeft. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie op een gezellige camping in Limburg, waar je echt het gevoel hebt even weg van huis te zijn. Zeker, wanneer je zelf niet uit de provincie komt. Het glooiende landschap zie je in geen enkele andere Nederlandse provincie terug. Daar komt bij dat de knusse plaatsen en de heerlijke vlaai extra reden geven om deze provincie te bezoeken tijdens het komende voorjaar. Heb jij al plannen voor de krokusvakantie of de meivakantie?

Campings en vakantieparken in Limburg 

Naast het grote aantal campings vind je diverse vakantieparken in Limburg. Zeker wanneer het in het Nederlandse voorjaar wat kouder is, kan een vakantiepark je iets meer comfort bieden. Kies je voor een verblijf in het noordelijk deel van Limburg, of zak je verder af om je vakantie in Limburg te kunnen combineren met een bezoek aan België en Duitsland? De afgelopen twee vakanties, in de herfst en in december, bleken deze vakantieparken in trek. Dit hing onder meer samen met het feit, dat scholen hun deuren een week eerder sloten. Veel gezinnen trokken naar de Limburgse vakantieparken, zodat hun kinderen de ruimte hadden om te spelen en zij als ouders door konden blijven werken.

Bezetting op Nederlandse vakantieparken fors gestegen 

Afgelopen maand gaven verschillende vakantieparken aan een hogere bezetting te hebben dan in de periode voor de uitbraak van de pandemie. Het geeft aan, hoe populair een weekendje of midweek weg in eigen land geworden is de afgelopen tijd. Nog steeds is het lastig om voor de korte termijn een beschikbare accommodatie te vinden.

Wandelen en fietsen in de provincie 

De provincie Limburg leent zich uitstekend voor een fraaie wandeling of fietstocht door het glooiende landschap. Er zijn een groot aantal routes uitgezet, waarvan je kaarten kunt krijgen bij de lokale VVV. Ook verhuurders van fietsen bieden vaak een routekaart aan met vooraf uitgestippelde routes die je zou kunnen volgen. Het brengt je langs de fraaiste plekjes in de provincie. Het glooiende landschap maakt dat enige training vooraf verstandig is. Je zal sneller uitgeput raken dan bij een fietstocht over de vlakke wegen in Groningen Friesland.

Bezoek aan gezellige Limburgse plaatsen

Zoals eerder al genoemd werd, biedt de provincie Limburg een groot aantal gezellige plaatsen. Het is er fijn vertoeven in het voorjaar en de zomer. Denk niet alleen aan een plaats als Maastricht, maar kijk ook naar het nabijgelegen Valkenburg. Houd er rekening mee, dat het er behoorlijk toeristisch kan zijn in de vakantieperiodes. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie