Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zelf aan de slag met een uitbouw is heel normaal geworden

23 februari 2022 om 13:10 Partnercontent

Het is voor consumenten steeds gebruikelijker geworden om klussen in huis zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een tussenwand, om van een grote ruimte twee slaapkamers te maken. Of wat te denken van het aanleggen van elektra, om zo meer stopcontacten in de woonkamer of keuken te hebben. Iets ingewikkelder, maar eveneens populair is het creëren van een uitbouw aan de woning. Online bestel je tegenwoordig heel eenvoudig materialen als betonstaalmatten en de bekisting voor de fundering, om vervolgens door een externe partij beton te laten storten voor de vloer en wanden. Naast de mogelijkheid om de wanden te laten storten, zou je ook voor een prefab constructie kunnen kiezen.

Instructies voor het storten van een betonvloer 

Het gebruik van betonstaalmatten en de bekisting voor de fundering van een uitbouw vergt enige voorbereiding. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat er door de jaren heen scheuren in de betonvloer of wanden ontstaan. Online vind je verschillende websites met heldere instructies over de wijze waarop je deze klussen dient uit te voeren. Het helpt fouten in de uitvoering en daarmee in het eindresultaat te voorkomen. Kijk niet alleen naar de geschreven instructies. Voor het gebruik van betonstaalmatten bij de aanleg van een betonvloer of wanden zijn ook talloze instructievideo’s te vinden. Het toont je de wijze waarop je deze betonstaalmatten verwerkt.

Voordelen van klussen in huis zelf uitvoeren 

Door zelf van start te gaan met het plaatsen van een uitbouw aan je woning, profiteer je van verschillende voordelen. Dat geldt niet alleen voor de uitbouw, maar ook voor de andere klussen in huis die je zelf uit kunt voeren. Allereerst is het goedkoper om klussen zelf uit te voeren, daar je niets betaalt voor de manuren die een bouwbedrijf normaliter nodig zou hebben om de klus te realiseren. Daarnaast kan het tijd besparen. Dit hangt samen met het tekort aan bouwmaterialen, waarmee veel bedrijven kampen. Een groot aantal projecten moet nog worden afgerond, voordat aan jouw bouwproject wordt gedacht. Door zelf van start te gaan, ben je niet afhankelijk van de planning van bouwbedrijven.

Verdiep je in de verschillende soorten betonstaalmatten

Een goede voorbereiding is essentieel, wanneer je klussen zelf uitvoert. Dit zit niet alleen in het bekijken van instructievideo’s. Verdiep je vooraf ook goed in de verschillende soorten betonstaalmatten. Kies je voor BEC- en B bouwstaalmatten, of ga je voor de BS bouwstaalmatten. Voordeel van dat laatste soort zit in het feit, dat je dit type snel en gemakkelijk in je eentje kunt verwerken. Daar waar dit bij de BEC- en B bouwstaalmatten lastiger is. Andersom zijn de BEC- en B bouwstaalmatten ideaal voor het snel kunnen leggen hiervan in grotere ruimtes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie