Sporten met Fit&Food4U in Bunnik.
Sporten met Fit&Food4U in Bunnik. Roelanda Roper

Stapje voor stapje lekker in je vel

24 februari 2022 om 10:45 Maatschappelijk

BUNNIK Lekkerder in je vel zitten, wie wil dat niet? Of een paar kilo’s kwijt? Roelanda Roper is in mei 2021 gestart met Fit&Food4U in Bunnik om inwoners daarbij te helpen.

Roelanda: ,,Niet alleen door Corona, maar hoe dan ook zie je de laatste jaren steeds meer mensen met overgewicht. Dat kan uiteindelijk leiden tot gezondheidsproblemen en dagelijkse ongemakken. Ik help graag om die te voorkomen. En ik ben er ook voor mensen die wat strakker in hun vel willen zitten of meer energie willen hebben, maar die niet weten hoe ze dat kunnen aanpakken.”

De kunst is om te matigen, er moet vooral een goede balans zijn

De voormalig verpleegkundige vond gezondheid en sporten altijd al heel belangrijk. Inmiddels is ze gediplomeerd fitnesstrainer en gewichtsconsulente. Daarbij heeft ze het niet zo op diëten om af te vallen. ,,Diëten zijn vaak demotiverend. Op korte termijn is er meestal wel resultaat, maar op lange termijn blijf je vaak zitten met meer overtollige kilo’s dan bij de start. Zo blijf je worstelen met je gewicht. Ik geloof erin dat je je doel ook kan bereiken terwijl je lekkere dingen blijft eten. De kunst is om te matigen, er moet vooral een goede balans zijn.”

WERKWIJZE Ze legt haar werkwijze uit: ,,Wanneer je met mij aan een traject begint, stellen we samen een doel op dat voor jou haalbaar is. Ik kijk naar jouw leefstijl; voeding, beweging, slaap, werk en ontspanning. Door kleine aanpassingen te maken, gaan we stapje voor stapje werken aan veranderingen. Kleine successen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft, terwijl je dus ook nog steeds van eten kan genieten.”

IN DE BUITENLUCHT Sporten onder leiding in de buitenlucht is ook mogelijk bij Fit&Food4U. Elke training heeft een afwisselend programma, waarbij het hele lichaam aan bod komt. Roelanda: ,,We werken aan de conditie, maar ook worden deelnemers sterker. Je kunt op je eigen niveau sporten, het tempo en de gewichten bepaal je zelf. Ook de locatie kan wisselen, de ene keer zijn we bij school en gebruiken we de bankjes, het klimrek en de muur, een andere keer gaan we sporten in het bos van Rhijnauwen en zo zijn er nog veel meer geschikte plekken in de buurt. Wat ik belangrijk vind is gezelligheid en hard werken.”

Roelanda hoopt mensen enthousiast te maken voor sporten met plezier en een gezonde relatie met voeding. Dat kan individueel, met z’n tweeën of in een groep, in een privéfitnessruimte of buiten. Een gratis kennismakingsgesprek en proefles bootcamp zijn mogelijk.

Zie www.bunniksamen.nl of direct www.fitfood4u.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie