Deze gevel aan de Wilhelmus Peekhof werd maandag gegrepen door storm Corrie
Deze gevel aan de Wilhelmus Peekhof werd maandag gegrepen door storm Corrie Ronald van den Hoed

Utrechts Landschap: tijdens storm bossen niet betreden

17 februari 2022 om 17:15 Natuur en milieu

UTRECHT Utrechts Landschap roept iedereen op om tijdens het stormachtige weer de komende dagen de bossen niet te betreden. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en bomen omvallen, en kan de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd worden.

Ook na een storm kan het gevaarlijk zijn in de bossen doordat er afgevallen takken of omgewaaide bomen kunnen liggen. We proberen de paden na afloop zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken, maar vragen begrip voor moeilijk toegankelijke paden, kort na het stormen.

ACTUEEL WEER Houd de website van KNMI in de gaten voor het actuele weer en waarschuwingen https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/utrecht.

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen! ,,Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 32.000 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 73 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.perslijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie