De start van de actie.
De start van de actie. Anne Frankschool

Anne Frankschool in actie voor een wereld zonder kinderkanker

12 februari 2022 om 08:45 Onderwijs

BUNNIK De kinderen van de Anne Frankschool gaan iets leuks en goeds doen. ,,Maandag 7 februari is onze actie voor World Child Cancer en KiKa gestart. In de komende tijd tot eind maart gaan de kinderen van onze school hier allerlei acties voor houden om geld in te zamelen. In diverse winkels hangen de posters voorzien van een QR code en gaan zij op pad met een speciaal daarvoor gemaakt actieformulier”, vertelt Annemieke Lammertink van de school.

SPEECH De onderstaande stukjes zijn door de kinderen van de Denktank geschreven voor de speech tijdens de start van de actie. 

Lotta en Olivia: ,,Super fijn dat jullie allemaal hier zijn en meedoen met de actie. De actie begint op 7 februari en eindigend op 31 maart. Waarom doen we deze actie? Kans om te genezen. Waarvoor is het geld? Medicijnen, opleidingen, onderzoek en uitjes voor de zieke kinderen. We hopen dat jullie allemaal meedoen.”

Pieter: ,,Mijn achternichtje heeft kanker gehad. Ze moest helemaal naar Amerika voor een behandeling. Gelukkig heeft zij het overleefd, net als 75% van alle kinderen in Nederland. Maar in arme landen overleeft maar minder dan 10% procent het! Daarom is het zo verschrikkelijk belangrijk dat wij actie voeren voor World Child Cancer.” World Child Cancer zet zich in voor het verbeteren van zorg voor kinderen met kanker in arme landen. ,,Hoe meer geld wij inzamelen, hoe meer kinderen er blijven leven.”

Pim: ,,Kanker is een erge ziekte en daarom gaan wij met onze actie proberen om Kika en het World Child Cancer zoveel mogelijk te steunen. Er sterft om de drie dagen wel een kind met kanker en dat kan niet. Daarom dacht de denktank en de meerderheid van jullie dat we voor Kika moesten gaan met onze actie. Want Kika is ongelooflijk belangrijk omdat zij onderzoek naar kinderkanker doen voor alle kinderen in de wereld.”

WAAROM DEZE ACTIE Alle kinderen zijn wel eens ziek en ook al is ziek zijn niet fijn, gelukkig worden we in de meeste gevallen weer beter! Soms gebeurt dat niet en heb je een ernstige ziekte, zoals kinderkanker. Dit gegeven was voor de Denktank (leerlingenraad) en van alle kinderen van de school een hele goede reden om voor de volgende doelen een actie te gaan organiseren. ,,De Denktankers van onze school zijn de afgelopen periode ongelooflijk druk geweest met het organiseren van de goede doelen actie.”

VOOR EEN WERELD ZONDER KINDERKANKER ,,Onze kinderen vonden het een win-win situatie om deze twee doelen samen te voegen en de opbrengst eerlijk te verdelen tussen World Child Cancer en KiKa.”

Wie de Anne Frankschool wil steunen met hun actie kan kijken op hun actiepagina voor meer info: https://www.maximaalinactie.nl/actie/annefrank-school ,,Wilt u deze actie steunen scan hier de QR code. Wij zeggen dank namens de Denktank, Pieter, Yara, Lotta, Olivia, Tahsin, Sieger, Luna, Massah, Pim en Milan.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie