Afbeelding
Foto: Unsplash

Zo kies je een goede APK-garage in Utrecht uit

31 januari 2022 om 09:58 Partnercontent

Als je een auto hebt, dan ben je wettelijk verplicht om deze van tijd tot tijd te laten keuren tijdens de APK. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt: een goede APK zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt. Daarom is het ook belangrijk om een goede APK-garage te vinden.

Voor een APK in Utrecht hoef je gelukkig niet ver te zoeken, er zijn veel autogarages in Utrecht te vinden. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het vinden van de juiste APK-garage in Utrecht.

1. Begin op tijd met zoeken

Als je een APK-keuring in Utrecht wilt laten doen, is het verstandig om op tijd te beginnen het uitzoeken van een garage zodat je niet te laat bent met het maken van een afspraak. Een keuringsbewijs voor je auto is voor één jaar geldig. Van het RDW krijg je zes weken voordat de APK op je auto vervalt een brief ter herinnering. Als je deze brief hebt gekregen kun je het beste gelijk gaan zoeken naar de juiste autogarage in Utrecht. Als je te laat bent met de APK dan mag je niet meer de weg op met je auto en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Ook zorgt het ervoor dat je extra tijd hebt als je auto door de garage wordt afgekeurd. Dan kun je er namelijk voor kiezen om een herkeuring te doen bij het RDW, maar hier zijn vaak lange wachttijden voor. Begin dus niet te laat met zoeken. Zo heb je ook genoeg tijd om eventueel wat verschillende autogarages in Utrecht te vergelijken, wat ons bij de volgende tip brengt:

2. Controleer of de garage te vertrouwen is

Voor een APK in het centrum van Utrecht zijn er genoeg opties, maar hoe weet je nu wat de beste garage voor jouw auto is? Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de garage door het RDW erkend is. Het beste kun je voor een merkdealer gaan, deze zijn vaak net wat goedkoper dan onafhankelijke garages. Ook kun je ervan uit gaan dat de mensen die bij een merkdealer werken veel verstand van jouw merk auto hebben en dat ze de juiste onderdelen op voorraad hebben.

Maar het belangrijkste is misschien wel dat je de garage moet kunnen vertrouwen. Hiervoor kun je online onderzoek doen (vaak zijn er op internet reviews te vinden), maar je kunt ook vrienden en familie vragen naar hun ervaringen met APK-keuringen in Utrecht.

3. Bereid de APK goed voor

Als je de juiste APK-garage in Utrecht hebt gevonden, wordt het tijd voor de keuring. Zorg ervoor dat je de auto altijd goed voorbereid op de APK. Veel garages laten een auto namelijk afkeuren. Je kunt je natuurlijk niet overal op voorbereiden, maar je kunt er met de volgende tips wel voor zorgen dat je auto een goede eerste indruk maakt:

  • Check het oliepeil. Kijk vóór de APK of de olie op peil is en vul deze zo nodig aan.
  • Check ook de ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof. Als deze reservoirs bijna leeg zijn kun je ze ook aanvullen. Kijk gelijk even of de ruitenwissers goed werken.
  • Test de lampen. Controleer of alle lampen wel goed werken. Als er een probleem met één van de lampen is, kun je de lamp vervangen.
  • Maak de auto schoon. Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat de auto schoon en opgeruimd is, zo maakt hij gelijk een goede indruk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie