Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

De design eettafel: van alle markten thuis

28 januari 2022 om 12:10 Partnercontent

De afgelopen jaren is het niet zo druk geweest in huis rondom de design eettafel. Samen ontbijten, lunchen en dineren, maar ook samen werken achter je laptop. Als je geen thuiswerkplek hebt, dan is de eettafel de plek om aan de slag te gaan. En soms zelfs met de kinderen erbij. En het kon – en kan – allemaal, want de design eettafel is nu eenmaal van alle markten thuis.

Goede design eettafel

Of je nu een ‘gewone’ tweedehands of een echte vintage design eettafel koopt voor je woning, deze moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de tafel passen in de ruimte waarvoor hij bestemd is. Heb je een grote woonkamer of woonkeuken, dan is een grote eettafel natuurlijk gewenst. Maar als de ruimte kleiner is, dan moet je effectiever hiermee omgaan. Een ronde design eettafel is dan een aanrader. Doordat de tafel rond is houd je ruimte in het midden over voor een speelbord, de pannen of een mooie vaas bloemen waar je naar kan kijken als je thuiswerkt.

Tijd voor een nieuwe tafel

Is het tijd voor een nieuwe tafel? Teken dan met schilderstape de ruimte af waar je nieuwe design eettafel moet komen te staan. Hou hierbij rekening dat je nog met je stoel aan en uit moet kunnen schuiven. Meet het vak goed op en ga op zoek naar een bijpassende tafel. Let daarbij ook op de hoogte. Voor de gemiddelde mens is een tafelhoogte rond de 77 centimeter perfect. Let overigens ook op met het kopen van nieuwe design eetkamerstoelen dat ze qua zithoogte dus bij de tafel passen.

Functies van de eettafel

De naam ‘eettafel’ geeft eigenlijk aan dat we de tafel vooral gebruiken om aan te eten. Maar er gebeurt natuurlijk veel meer aan die grote tafel in de eetkamer, woonkeuken of woonkamer. Zo liggen er vast in het weekend of in de avonden bordspellen op tafel. Met bakjes lekkers erbij natuurlijk. Doordeweeks wordt er door de kinderen huiswerk aangemaakt. Zo kun jij ze nog een beetje helpen met alles. Knutselen, daar is een design eettafel ook heel geschikt voor. Maar vooral om samen aan te eten en de dag door te nemen. Als je design eettafel voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, dan is het aan te raden hier met de aanschaf ervan vast rekening mee te houden.

Thuiswerken & thuis leren

Of je nu door coronamaatregelen thuis de laptop openklapt om met collega’s te overleggen en te werken of gewoon een dagje thuis wil werken, wanneer je de eettafel gebruikt als thuiswerkbureau, dan zijn er wel een paar zaken om rekening mee te houden. Ten eerste is het lastiger om privé en zaken te scheiden. De lunch nuttig je dan sneller even tussendoor achter je laptop. Probeer – ook voor kinderen die thuis aan het leren zijn – daarom een deel van de tafel te reserveren voor werk en een deel voor privé. Ga ook echt van je laptop weg als je gaat eten. Dat geldt ook voor het thuiswerk van de kinderen. Leg de spullen opzij en pak het na je lunchpauze weer op.

Blijf in beweging

Het is heel belangrijk om in beweging te blijven. Op kantoor sta je veel vaker op om even naar de printer te lopen, een kop koffie te halen of een collega op te zoeken. Voor kinderen geldt hetzelfde; zij hebben speelkwartier, gymles of wandelen van klaslokaal naar klaslokaal. Thuis kan het gebeuren dat je te lang blijft zitten. Met bijvoorbeeld rugklachten en opgekropte energie van dien. Voorkom rugklachten en zorg dat je om de dertig minuten opstaat. Zet de printer verder weg, loop de trap op en af, doe een paar oefeningen en haal koffie in de keuken. Ga ook geregeld staan, dat helpt.

Hou de tafel mooi

Waar geleefd wordt, wordt geknoeid. Een kras van een kleurpotlood, lijm, verf, een kop koffie die over de tafel gaat; het kan allemaal gebeuren. Heb je een mooie design eettafel dan wil je deze natuurlijk graag zo mooi mogelijk houden, maar er wel op en top van genieten. Zet eens een mandje met gezellige onderzetters op tafel. Zorg ervoor dat iedereen er eentje heeft voor zijn glas of kopje die past bij diegene of kies voor design onderzetters die perfect passen bij de tafel. Wordt er geknutseld aan tafel? Een kunststof tafelkleed zorgt ervoor dat het hout, metaal, kunststof of natuurstenen tafelblad niet kan beschadigen. En gebruik voor het avondeten mooie placemats. Zo geniet je nog langer van je multifunctionele design eettafel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie