Oplevering Rhijnhaeghe Bunnik
Oplevering Rhijnhaeghe Bunnik Vincent Beringen (LEKSTEDEwonen)

Oplevering 27 huurappartementen Rhijnhaeghe Bunnik

28 januari 2022 om 09:30 Wonen

BUNNIK De huurders van Rhijnhaeghe ontvingen deze week de sleutels van hun nieuwe appartement. LEKSTEDEwonen levert 27 sociale huurappartementen op in deze nieuwe woonwijk in Bunnik. Op verzoek van de gemeente Bunnik heeft LEKSTEDEwonen een aantal appartementen met voorrang toegewezen aan jongeren en aan lokaal woningzoekenden. Marijne Hofman is een van de gelukkigen die nu eindelijk een eigen huis heeft en daarvan echt gaat genieten. 

KANTOORLOCATIE Wethouder Jocko Rensen: ,,Op deze markante plek in Bunnik is in de plaats van het oude leegstaande kantoorgebouw nu een mooi Bunniks woonbuurtje met een goede mix van woningen tot stand gekomen. Daardoor wordt een forse bijdrage geleverd aan de grote vraag naar woningen. Ook de leefbaarheid krijgt er een flinke impuls van.” 

Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): ,,Deze 27 sociale huurappartementen hebben we gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met de gemeente en Sustay. Schutte Bouw levert kwalitatief hoogwaardige en comfortabele appartementen op. Daar gaan de bewoners op deze mooie plek zeker van genieten. Ik wens ze alvast veel woonplezier. Op andere locaties in de gemeente Bunnik werkt LEKSTEDEwonen met de gemeente en met andere partijen aan nieuwe huurwoningen. Als woningcorporatie willen wij zo voor meer mensen een nieuw thuis realiseren.” 

GOUDEN KANS ,,Er was wat geluk voor nodig, maar nu heb ik dan eindelijk mijn eigen plekje.” Marijne Hofman stond ruim 10 jaar ingeschreven als woningzoekende en kwam nog net in aanmerking voor de voorrangsregeling voor jongeren tot en met 29 jaar. ,,Ik woon in Utrecht in een voormalig studentenhuis, want iedereen werkt inmiddels en kan geen eigen woning vinden. Het is een oud huis, erg gezellig maar ondanks veel isoleren blijft het tochten en stoken we veel. Dan is mijn nieuwe appartement echt comfortabel en energiezuinig. Ik vind het belangrijk dat er meer rekening met het milieu wordt gehouden, zoals de zonnepanelen en ander installaties. Wonen is veel meer dan een dak boven je hoofd. Toen ik het aanbod kreeg, dacht ik gelijk dit is een gouden kans. Het is een ruim appartement, veel lichtinval, een lekker balkon en een mooi uitzicht. Nu druk aan de slag met kleuren uitzoeken, schilderen en inrichten. Ik ga er mijn eigen plekje van maken en daarna genieten.” 

RHIJNHAEGHE De voormalige kantoorlocatie Rhijnhaeghe is in twee jaar tijd getransformeerd naar een groene woonbuurt. Aan de J.F. Kennedylaan in Bunnik komen in totaal 91 woningen en appartementen. Afgelopen zomer en najaar zijn er 10 huurwoningen en 6 twee-onder-een-kap koopwoningen opgeleverd door projectontwikkelaar Sustay. Nu is de oplevering van de 27 sociale huurappartementen van LEKSTEDEwonen. Deze twee- en driekamerappartementen hebben woonoppervlakten tot en met 65 m2 en een eigen tuin of balkon. De huurprijzen zijn vanaf € 633,- per maand. De middenhuur- en koopappartementen van Sustay zijn volgens bouwbedrijf Schutte in mei klaar. Voor de zomer van 2022 is heel Rhijnhaeghe af en kunnen alle bewoners heerlijk genieten van hun nieuwe woning en buurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie