Kromme Rijn
Kromme Rijn Leny Visser

alles van waarde

11 januari 2022 om 11:52 Lokaal Deel je nieuws

Bij landgoed Beverweert komt het bij elkaar: natuur en historie. De Kromme Rijn slingert door het landschap en loopt door het landgoed wat bij het kasteel hoort. Voor inwoners van Werkhoven is dit de locatie voor het ultieme ommetje vanuit het dorp. Je hoort spechten, ziet een ijsvogel en in het voorjaar vliegen de reigers af en aan boven de broedkolonie. Om van dit moois te kunnen blijven genieten is er bescherming nodig. Bedreiging ligt op de loer, het gaat vaak sluipend zonder dat je er erg in hebt.

Gelukkig zijn er wakkere inwoners en organisaties met verstand van zaken die zich roeren en anderen ook wakker houden. Naar aanleiding van brieven afgelopen week over het nieuwe Vaarbesluit op de Kromme Rijn is er vanuit het CDA contact opgenomen met de andere fracties om een zienswijze vanuit de gemeente in te dienen op het vaarbesluit wat ter inzage ligt zodat het gemotoriseerde vaarverkeer aan banden gelegd kan worden.

De opknapwerkzaamheden bij het kasteel Beverweert vinden plaats zonder goede afstemming en communicatie. Wat meer openheid in het bos om het kasteel is goed, maar voldoet het wel aan de regels en wat wordt er mogelijk onherstelbaar beschadigd? Gelukkig roeren de organisaties die er kijk op hebben zich en heeft de gemeente voor de zekerheid de werkzaamheden stilgelegd. Laten we zorgvuldig om gaan met deze mooie waardevolle plekken in onze woonomgeving.

Dank aan alle wakkere burgers en organisaties.

Leny Visser

Werkhoven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie