Afbeelding
Heidi van den Brink

Beurtbonkies bezorgen glimlach met oliebollen

15 december 2021 om 15:30 Onderwijs

ODIJK Wellicht is de actie onder de Odijkse lezers al eerder onder de aandacht gekomen middels een flyer in de brievenbus of Social Media: groep 7-8 van basisschool Beurthonk uit Odijk organiseerde gisteren een oliebollenactie. De opbrengst hiervan ging naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Een actie van kinderen, vóór kinderen. De actie viel midden in de actieweek van Project Glimlach van RTL die zich inzet voor dezelfde Stichting.

De afgelopen periode zijn de leerlingen druk geweest om hun Beurtbonkies, zo noemden zij hun oliebollen, onder de aandacht te brengen. Er werd geflyerd, familieleden werden benaderd en er werd gebruik gemaakt van mond-op-mond reclame. Het resultaat: 1270 verkochte Beurtbonkies! 

MOGELIJKHEDEN ,,In aanvang hadden wij het idee deze oliebollen zelf met de kinderen te gaan bakken en te verspreiden. Dit plan bleek iets te ambitieus en mede vanwege de huidige corona maatregelen niet haalbaar.” aldus juf Heidi. De klas liet zich echter niet uit het veld slaan, dus op Beurthonk zijn ze gaan denken in mogelijkheden. Dit resulteerde in een mooie samenwerking met restaurant Vroeg. Zij leverden de oliebollen, de leerlingen verzorgden de distributie.

WALK/BIKE-THROUGH
Dinsdag trokken de leerlingen het dorp in om hun oliebollen af te leveren bij de besteladressen. Ook werd er middels een corona-proof walk/bike-through in gezellige kerstsfeer de mogelijkheid aangeboden om de Beurtbonkies af te halen op het schoolplein.

OPBRENGST Het was even spannend of groep 7-8 de 1000 bestelde oliebollen aan zou gaan tikken. Middels een laatste online oproepfilmpje lukte het hen dit aantal ruimschoots te behalen. De uiteindelijke opbrengst voor Stichting kinderziekenhuizen van Oranje was 440 euro. ,,Wij hopen samen met de klas dat de opbrengst zal bijdragen aan mooie ontwikkelingen binnen de kinderziekenhuizen en dat wij Project Glimlach hiermee blij hebben kunnen maken. Fantastisch hoe onze leerlingen zich belangeloos hebben ingezet om deze actie tot een succes te brengen!”, aldus hun trotse juffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie