Kerstwensboom van Odijk
Kerstwensboom van Odijk Ingrid Grutters-Korenromp

Odijkse Kerstwensboom weer bij H. Nicolaaskerk

12 december 2021 om 18:50 Lokaal Deel je nieuws

We zijn op weg naar Kerstmis. We willen ons voorbereiden op wat komt en doen dat ieder op onze eigen manier. Ook in de Geloofsgemeenschap van de H. Nicolaaskerk is het aftellen naar Kerstmis inmiddels begonnen. En net als vorig jaar staat er een hele grote Wensboom in het plantsoen voor de kerk. Centraler kan hij niet staan in het dorp. Wij nodigen iedereen uit om in de aanloop naar kerst, een eigen bijdrage te leveren aan het optuigen van deze boom.

Het is onze wens deze boom in korte tijd uit te laten groeien tot de plek waar inwoners van Odijk met elkaar hun kerstgedachten delen. Waar zij elkaar met hun kerstboom-bijdrage een hart onder de riem steken. Waar zij elkaar ontroeren met warm gekozen woorden. Waar zij samen het Odijks kerstgevoel inkleuren. En zich zo in deze bijzondere tijd verbonden mogen weten met elkaar.

Kom ook vanaf 14 december naar het kerkplein en laat (jo)uw kerstwens achter in deze boom. Schrijf het met watervaste stift op een grote kerstbal. Voorzie de boom van kleur met (jo)uw eigengemaakte, regenbestendige kerstversiering.  Of lijst een prachtig gedicht in en zoek er een mooi plekje voor, zo hoog als u/jij kunt reiken.  Wat (jo)uw bijdrage aan de boom ook mag zijn: wees creatief en maak er iets moois van.

Plaats jouw kaarsje bij de boom
Dagelijks is het mogelijk om (jo)uw eigen kerstlichtje te laten branden bij de boom. Neem (jo)uw eigen regen- en windbestendige lantaarntje mee en zoek er een mooi plekje voor. Zo plaatsen we in die donkere dagen voor kerst het groeiend Odijks kerstgevoel gezamenlijk in de spotlights.

Kerstavond, een zee van licht
Op vrijdagavond 24 december is het tijd voor de grote finale. We hopen dat iedere inwoner van Odijk die avond even de deur uitgaat om zijn of haar lichtje bij de Wensboom te ontsteken.  Samen zorgen we zo voor een zee van licht. Het licht van het Kerstkind. Bedoeld voor ons allemaal. Zichtbaar in Odijk.

Nadere informatie
Kijk voor actuele informatie over openingstijden en kerstvieringen op www.nicolaaskerkodijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie