Studenten ROC Midden Nederland vragen op Paarse Vrijdag aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit op school

11 december 2021 om 10:00 Overig

MEDEDELING VOOR REDACTIES / NIET VOOR PUBLICATIE

10 december 2021 Studenten ROC Midden Nederland vragen op Paarse Vrijdag aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit op school Samen met Utrechtse wethouder hesen studenten ROC Midden Nederland vanmorgen de regenboogvlag Utrecht, vrijdag 10 december 2021. Vanmorgen om 9.00 uur hees Linda Voortman, Utrechtse wethouder van onder meer Diversiteit, samen met studenten van ROC Midden Nederland de regenboogvlag in het kader van Paarse Vrijdag. Deze dag wordt elk jaar op de tweede vrijdag van december aangegrepen om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit op school. Naast het hijsen van de vlag aan de Vondellaan, één van de locaties van ROC Midden Nederland, organiseerden leden van de Centrale Studentenraad een bijeenkomst. Daarin gingen studenten en medewerkers met elkaar in gesprek over de thema’s diversiteit en inclusiviteit. Ook de Ondernemingsraad van ROC Midden Nederland ziet het belang van Paarse Vrijdag en steunt de Centrale Studentenraad in de inspanningen. Sander Glaubitz, student en lid van de Centrale Studentenraad: “Ook dit jaar organiseren we evenementen op Paarse Vrijdag. Daarmee creëren we ruimte en begrip voor seksuele- en genderdiversiteit. Daarnaast willen we benadrukken dat er ook ruimte is voor alle andere verschillen binnen onze school. En niet alleen op speciale dagen zoals Paarse Vrijdag, maar het hele jaar door. Iedereen moeten zich immers welkom en prettig voelen. Want ondanks die verschillen willen we als studenten en medewerkers vooral hetzelfde: een plek creëren waar je jezelf kunt zijn en waar je je als mens kunt ontwikkelen door studie of werk!”
foto Sicco van Grieken


Voor vragen:
ROC Midden Nederland - Joost Heeroma - Woordvoerder
06 34363474
j.heeroma@rocmn.nl - www.rocmn.nl

EINDE MEDEDELING VOOR REDACTIES / NIET VOOR PUBLICATIE


Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.


Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie