De veldkeuken was de winnaar van de Ondernemersprijs 2019
De veldkeuken was de winnaar van de Ondernemersprijs 2019 Colijn van Noort/ Foto van Noort

Gemeente Bunnik verkozen tot toplocatie voor kleine ondernemers

4 december 2021 om 11:45 Zakelijk

BUNNIK Elsevier Magazine heeft samen met Bureau Louter uit Delft de economische prestaties van alle gemeenten en regio’s langs de lat gelegd. Het ondernemersklimaat voor kleine ondernemers is in de gemeente Bunnik het meest gunstig. In het overzicht Toplocaties 2021 staat de gemeente Bunnik daarom op 1.

SAMENWERKING Uit het rapport Toplocaties 2021 blijkt dat een goed lokaal vestigingsklimaat geen vanzelfsprekendheid is. Kleine ondernemers zijn afhankelijker van een gemeente dan grote ondernemers. Is de gemeente soepel of lastig in het verlenen van vergunningen? Zorgen de lokale overheden ervoor dat er voldoende ruimte is op bedrijventerreinen? Samenwerking is een van de factoren die het economische succes van Bunnik verklaren. De gemeente kan volgens wethouder Ali Dekker faciliteren en inspireren.

BEREIKBAARHEID Het belangrijkste pluspunt van Bunnik is de bereikbaarheid. ,,Laten we eerlijk zijn, we liggen waar we liggen, en we liggen uitstekend”, zegt wethouder Ali Dekker. De A12 loopt langs de dorpen Odijk en Bunnik. Binnen een uur ben je in de grote steden. Er is een treinstation en er wordt een fietsroute aangelegd van Veenendaal, door Bunnik naar Utrecht. Dankzij de ‘fietssnelweg’ is (elektrisch) fietsen een serieus alternatief voor auto en trein.

OPTIMAAL WONEN EN WERKEN De gemeente plukt de vruchten van Utrecht en het Utrecht Science Park (USP). Omgekeerd is de stad Utrecht en het USP door groene buurgemeenten zoals Bunnik een aantrekkelijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven. Een succesvolle werkomgeving hangt volgens Dekker samen met een aantrekkelijke woonomgeving. In Beste gemeenten, een ander onderzoek van EW en Bureau Louter naar de woonaantrekkelijkheid van alle gemeenten, staat Bunnik op de achttiende plek.

(Bron: artikel EW Magazine)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie