Afbeelding
Claartje van der Linden

De duurzame kerstbomen van de kinderboerderij zijn er weer

27 november 2021 om 10:30 Overig

ODIJK ,,Op woensdag 8 december verwachten we weer een gezellige middag op de kinderboerderij in Odijk. Dan worden de duurzame kerstbomen afgehaald die via de website van Dier en Wij te bestellen zijn. Per verkochte boom gaat € 5,- naar de kinderboerderij”, vertelt Claartje van der Linden van de kinderboerderij.

GROOT SUCCES Van der Linden: ,,Vorig jaar was de actie een groot succes! De kinderboerderij wordt zeer beperkt gesubsidieerd en is afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Een belangrijk deel van het jaarbudget is vorig jaar met de Kerstbomenverkoop opgehaald! Daar worden niet alleen voer en medische kosten van betaald. Het  klusteam is continu in de weer om onderhoud te plegen en verbeteringen aan te brengen. En dat is fijn voor de dieren, vrijwilligers en bezoekers! Het leeuwendeel van de materialen is hergebruikt, maar soms moet er iets nieuw worden aangeschaft. Circulair past helemaal in de duurzame visie van de kinderboerderij. Zo blijven de dieren levenslang op de kinderboerderij, er wordt niet met ze gefokt of gehandeld.”

KNUFFELEN ,,Ook kerstbomen wordt een tweede leven gegund! De bomen met kluit worden na de Kerstdagen definitief in een bos of op een landgoed geplaatst. Dat geeft toch een lekker kerstgevoel! De hoop is dan ook dat er ook dit jaar weer heel veel kerstbomen worden verkocht. Op die manier kan ook in 2022 aan kinderen en volwassenen de mogelijkheid worden geboden om met de dieren te knuffelen en ze te leren verzorgen.” 

Wil je ook een duurzame Kerstboom bestellen? Kijk op www.dierenwij.nl onder het kopje ´het laatste nieuws´.

,,Het is mogelijk om onderdeel te worden van deze gezellige club vrijwilligers. Meld je aan via www.dierenwij.nl.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie