Irma Manson, Mariet Solle en Caroline Castendijk (v.l.n.r.) en hun collega’s heten u van harte welkom bij Ar(t)chitecture (foto: Peter de la Mar)
Irma Manson, Mariet Solle en Caroline Castendijk (v.l.n.r.) en hun collega’s heten u van harte welkom bij Ar(t)chitecture (foto: Peter de la Mar) Peter de la Mar

Expositie Ar(t)chitecture in Slot Zeist

31 oktober 2021 om 13:30 Exposities

ZEIST Met de tentoonstelling Ar(t)chitecture heeft Slot Zeist opnieuw een expositie van topkwaliteit in huis. Ontwerper Ruud-Jan Kokke en kunstenaar Klaas Gubbels hebben de handen ineen geslagen en tonen een bloemlezing uit hun oeuvre op het gebied van meubels, architectuur en schilderkunst.

Peter de la Mar is verantwoordelijk voor de Culturele Vleugel in Slot Zeist: ,,Na de heropening hebben we een inmiddels een succesvolle editie van De Nederlandse Portretprijs achter de rug. Het is prachtig dat we nu twee nieuwe veelgeprezen toppers verwelkomen: Ruud-Jan Kokke en Klaas Gubbels. Ik ben blij dat mensen de weg naar Slot Zeist weer weten te vinden. De nieuwe expositie is een bezoek zeker waard. U kunt dan gelijk de nieuwe ontvangstruimte in de Marotzaal bewonderen.”

Irma Manson, Mariet Solle en Caroline Castendijk werken als gastvrouw in Slot Zeist. Ze ontvangen onder meer bezoekers, geven informatie, verkopen kaartjes en bemensen de museumwinkel. Mariet: ,,Wij vormen een groep van zo’n 35 gastvrouwen. Sommigen doen het al jaren, anderen zijn pas deze zomer ingestroomd. Dat zorgt voor een goede mix. Het is een ontzettend leuke rol. Telkens als ik naar het Slot wandel, word ik vrolijk van binnen. Ik vind het leuk om gasten goed te kunnen helpen en verdiep me daarom altijd in de achtergrond van een tentoonstelling. Klaas Gubbels staat bijvoorbeeld vooral bekend om zijn koffiekannen, maar daar zit een heel verhaal achter. Komt u eens kijken binnenkort?”

Ar(t)chitecture is nog te zien tot en met 30 december. De expositie is geopend van dinsdag tot en met zondag, tussen 11.00 en 17.00 uur. De ingang bevindt zich rechts op het voorplein van Slot Zeist. Meer informatie over toegangsprijzen en openingstijden tijdens de feestdagen staat op slotzeist.nl/cultuur.

Irma Manson, Mariet Solle en Caroline Castendijk (v.l.n.r.) en hun collega’s heten u van harte welkom bij Ar(t)chitecture (foto: Peter de la Mar)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie