AURORA 3 voor aanvang van de Finale ten VELSEN 8.
AURORA 3 voor aanvang van de Finale ten VELSEN 8. Peter Beemer

AURORA 3 verliezend finalist KNVB Beker

3 juni 2018 om 22:51 Sport/sport Deel je nieuws

Vanmiddag speelde AURORA 3 de Finale KNVB Beker in Uithoorn tegen medefinalist VELSEN 8. Op het sportpart in Uithoorn werden dit weekend talrijke Beker Finales gespeeld voor zowel Jeugdteams als Seniorentrams.  AURORA 3 schreef historie want nog niet eerder in haar bestaan  was er een Senioren elftal geweest die door wist te dringen tot de Finale om de KNVB Beker. Veel supporters uit Werkhoven waren naar Uithoorn gekomen om de spelers te steunen. VELSEN 8 begon stevig aan de wedstrijd en wist voor rust twee keer te scoren. AURORA had weinig kansen  en kwam de eerste helft ondanks veel inzet niet tot een tegendoelpunt.
Na rust creëerde AURORA wel  kansen maar hadden net niet het geluk dat de bal in het doel terecht kwam. AURORA bleef aanvallen en daar profiteerde de tegenstander van die opnieuw wist te scoren. Daarna speelde AURORA alles op de aanval met alle risico van dien.  Matthijs de Jong beloonde de aanvallende activiteiten van AURORA met een doelpunt.  Het laatste kwartier probeerde AURORA van alles om de aansluitingstreffer te maken . Het team bleef aandringen maar VELSEN 8 hield stand waardoor zij de Finale met 3-1 wonnen.
Bij de prijsuitreiking kreeg de ploeg de nodige complimenten waarna de spelers de medailles en Beker als verliezend finalist in ontvangst mochten nemen. Het team was ondanks het verkiers erg trots op deze prestatie.