Afbeelding
KWC

KWC-informatieavond ouders groep 8-leerlingen

31 oktober 2021 om 11:00 Onderwijs

CULEMBORG Het KWC organiseert een informatieavond voor ouders van groep 8-leerlingen. ,,Op deze avond vertellen we graag over onder meer ons onderwijs, de verschillende leerwegen die wij aanbieden en de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs. Bent u nieuwsgierig naar wat het KWC te bieden heeft? Dan bent u van harte welkom op dinsdag 16 november!”, aldus het KWC.

KANSKLASSEN Het KWC staat vooral voor het bieden van kansen aan haar leerlingen en daar zijn we trots op. Het KWC heeft voor alle niveaus kansklassen. Gedurende de brugklasperiode, die twee jaar duurt, krijgen leerlingen de kans om de lesstof op een hoger niveau te volgen, zelfs per vak. Na één of twee jaar kunnen zij doorstromen naar het hogere niveau. Wanneer leerlingen in één of meerdere vakken bovengemiddeld presteren, kunnen zij ervoor kiezen om deze vakken op dat hogere niveau te volgen en hierin eindexamen te doen.

KWC-ANGORA ,,Voor leerlingen die zich niet thuis voelen in het reguliere onderwijs bieden wij Agora-onderwijs aan op alle niveaus. Bij KWC-agora mogen alle leerlingen aan de slag met eigen interesses en op zoek naar eigen talenten en ambities. De leerlingen krijgen persoonlijke leerroutes en begeleiding van een coach. De aanmeldingen voor Agora-onderwijs stijgen nog ieder jaar.”

TTO-ONDERWIJS Het KWC biedt op alle niveaus tweetalig onderwijs aan. Bij TTO-onderwijs is de voertaal bij de meeste vakken Engels, doen leerlingen mee aan veel internationale projecten en, als het mogelijk is, gaan de TTO-leerlingen de hele wereld over.

Het KWC is een Global Citizen School en is erop gericht om van alle leerlingen echte wereldburgers te maken. Het KWC werkt hiervoor samen met scholen over de hele wereld zoals in Europa, de V.S., India en China.

TOPSPORT Als topsporter krijg je bij het KWC ook volop kansen. ,,Er wordt veel ruimte geboden aan sporttalenten om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Wij bieden deze talenten de mogelijkheid om hun school- en sportcarrière zo optimaal mogelijk te combineren, natuurlijk met de beste ondersteuning. Ben je geen topsporter maar vind je sport wel leuk? Dan zijn de sportklassen misschien iets voor jou want die hebben we ook.”

Naast dit alles heeft het KWC nog veel meer te bieden: zo zijn er de jaarlijkse ski- en zeilweek, Masterskip, Ondernemend KWC en vele Talentprogramma’s. 

Via www.kwc-culemborg.nl/groep 7/8 kan men zich aanmelden voor de informatieavond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie