Stephanie de Rooij en Gert de Klein zijn druk bezig met het heropbouwen van het Hondenspeelparadijs aan de Achterdijk.
Stephanie de Rooij en Gert de Klein zijn druk bezig met het heropbouwen van het Hondenspeelparadijs aan de Achterdijk. Stephanie de Rooij

Hondenspeelparadijs zoekt andere vorm

11 oktober 2021 om 10:23 Dieren

BUNNIK Het hondenspeelparadijs in Bunnik is druk bezig met de heropbouw van het terrein aan de Achterdijk. Het CDA stelde daarom aan wethouder Heijnmerink de vraag onder welke voorwaarden dit gebeurt. Ruim een jaar geleden werd het hondenspeelparadijs onder groot protest gesloten omdat een hondenschool niet in het bestemmingsplan past.

door Agnes Corbeij

Begin september 2020 kregen Stephanie de Rooij en Gert de Klein te horen dat ze geen vergunning zouden krijgen voor de hondenschool. De reden is dat de activiteit niet in het bestemmingsplan past. Het hondenspeelparadijs mocht wel blijven, maar de openingstijden mochten niet verruimd worden. Verlichting en kantine werden ook niet toegestaan. Zonder die mogelijkheden, heeft het hondenspeelparadijs geen bestaansrecht, zo vertelde Stephanie van Rooij destijds.

WEDEROPBOUW Daar lijken ze nu toch een oplossing voor te zoeken. Op Facebook is te lezen dat het hondenspeelparadijs bezig is aan een wederopbouw, met hulp van veel vrijwilligers. Dit was voor Leny Visser (CDA) reden om vragen te stellen tijdens de raadsvergadering van 30 september. Wethouder Heijmerink: ,,Vorig jaar is een vergunning verstrekt voor de speelactiviteiten en niet voor de hondenschool. Dat is nog steeds zo. In de zomer is gebleken dat de bouwwerken die verwijderd moesten worden weg waren. Daarmee is het dossier gesloten.”

De dwangsom werd door de gemeente ingetrokken, toen bleek dat het hondenspeelparadijs geen overtredingen meer beging. Heijmerink: ,,Als zij de hondenschool elders willen voortzetten, zal er een vergunning aangevraagd moeten worden. Dat is niet gebeurd.”

SOCIALE CONTACTEN Stephanie de Rooij geeft aan dat de Stichting momenteel inderdaad bezig is met een heropbouw. ,,We willen het Hondenspeelparadijs weer gaan openen voor al die honden die al 1,5 jaar niet los kunnen lopen, kunnen spelen en momenteel niet kunnen socialiseren in een veilige, schone omgeving. En we willen weer open voor al die eigenaren die het sociale contact met andere hondeneigenaren zo ontzettend gemist hebben.” De reacties op social media zijn zeer positief op deze ontwikkeling. Destijds ondertekenden bijna 2300 mensen een petitie voor behoud van het speelparadijs. 

Om het Hondenspeelparadijs te heropenen zoeken Stephanie en Gert nog meer vrijwilligers, voor het klussen en voor de openstelling zelf. Om de financiën te ondersteunen, doet de stichting ook mee aan de Raco Clubsupport. Daar kan op gestemd worden, op de website van de Rabobank. Iedereen die interesse heeft om vrijwilliger, gastvrouw/man of onderdeel van het klusteam te worden kan een mailtje sturen naar info@hondenspeelparadijs.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie