Verlies voor onberekenbaar Celeritas

10 oktober 2021 om 22:11 Sport Deel je nieuws

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen hebben de mannen van Celeritas een onnodig verlies geleden tegen de Meeuwen uit Berkel en Rodenrijs. Na een goed gespeelde eerste helft met fraaie staaltjes handbal ging het totaal mis in het tweede gedeelte. In een sportieve wedstrijd waren het de gasten die de score opende het Celeritas antwoord kwam nog in dezelfde minuuut. Daarna ontstond er een gelijk opgaande  strijd waarbij de ploegen om en om wisten te scoren, halverwege de  eerste speelhelft was de stand 8 - 8 en zat de spanning er goed in. Vanaf 9 - 9  leek het er op dat Celeritas met een voorsprong zou gaan rusten, zij namen een 13 - 10 voorsprong met nog iets meer dan 5 minuten te gaan. Een opleving van de gasten, geholpen door enkele fouten van Celeritas brachten de Meeuwen op een 13 - 13 ruststand. Terug uit de kleedkamer en voordat de toeschouwers er zich bewust van waren dat de wedstrijd weer was begonnen bracht Celeritas de stand op 14 - 13. Dit doelpunt betekende tevens een omslag in de wedstrijd, de Meeuwen namen het heft in handen en Celeritas liep achter de feiten aan. Zo keek Celeritas na 10 minuten al tegen een 15 - 21 achterstand aan doordat de thuisploeg veel aanspeelfouten maakte en  verdedigend geen eenheid  vormde. In de resterende speeltijd zag Celeritas  geen kans om de opgelopen achterstand in te lopen, in een alles of niets slotfase werden er verdedigend zoveel fouten gemaakt dat de gasten eenvoudig met een 24 - 29 overwinning naar huis keerden.