Stiltewandeling met lichtjes ter herinnering
Stiltewandeling met lichtjes ter herinnering Josje van Dijk

Week van het Hospice startte met stiltewandeling en toertocht

28 september 2021 om 09:59 Overig

HOUTEN/ BUNNIK Dit jaar bestaat Hospice Kromme Rijnstreek 10 jaar. Door de omstandigheden is de viering vooralsnog bescheiden gehouden. Het weerhield de Vrienden van het Hospice echter niet om de Week van het Hospice te openen met een prachtige stiltewandeling en een mooie fietstoertocht.

door Rina Knopper

Afgelopen vrijdag ging de Week van het Hospice van start met een stiltewandeling. Burgemeester Gilbert Isabella opende de week en deelde zijn herinneringen over de dierbaren die hij zelf in de afgelopen periode verloren is. Na afloop van de toespraak werden er door een koor een aantal mooie liederen gezongen.

Op de verzamelplek ontvingen de deelnemers een lampje waar zij de namen van hun dierbaren op konden schrijven. Her en der hadden bewoners langs de route waxinelichtjes geplaatst, wat een serene sfeer gaf. De wandeling eindigde bij het Hospice, waar alle deelnemers hun brandend lampje rondom de rode beuk konden neerzetten, op het pleintje vóór het Hospice.

Zaterdagmorgen werkte het weer gelukkig mee en startten de eerste deelnemers rond 8.30 uur met de fietstocht die door WTC Houten(Wielertoerclub Houten) in alle vroegte was uitgezet. Men kon verschillende afstanden kiezen, van 20 tot maar liefst 140 km. Vooraf hadden al ruim 125 sportievelingen zich ingeschreven, zaterdagmorgen kwamen fietsers zich ook spontaan nog aanmelden.
Een groepje heren uit Katwijk had van deze tocht gehoord en meldden zich om in onze mooie omgeving te fietsen.
Josje van Dijk, lid van de werkgroep Week van het Hospice, bedankt de deelnemers: ,, Hartelijk dank aan alle deelnemers en WTC Houten voor de goede organisatie, want het grootste deel van het inschrijvingsgeld komt het Hospice Kromme Rijnstreek toe.”

Team wielrenners uit Katwijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie