Afbeelding
Martin Hogeboom

GBC en gemeente: plant bomen in Bunnik met je reisgedrag

24 september 2021 om 15:15 Natuur en milieu

ODIJK Als forenzen en inwoners van Bunnik kiezen voor de fiets of de trein, en ze geven dat aan in de Ikfiets app, dan worden er extra bomen geplant in Bunnik. Zo stimuleren werkgevers van de Green Business Club (GBC) en de gemeente het gebruik van groene vervoermiddelen in Bunnik. Bij deze challenge kunnen in totaal 3750 bomen worden gepland.

GBC en de gemeente streven zo samen naar het verminderen van de CO2-uitstoot. Laat dus vaker de auto staan en pak de fiets of trein - dat wordt het devies.

CHALLENGE IN IKFIETS APP Om forenzen en inwoners te stimuleren te kiezen voor ‘groene’ vervoermiddelen wordt de actie ondersteund met een challenge in de Ik fiets app van de provincie Utrecht en Goedopweg. Deze applicatie op de smartphone meet automatisch het reisgedrag van de deelnemers. Dat betekent dat verplaatsingen met alle vervoermiddelen gemeten worden. 

Reis je met de trein, fiets je of maak je een wandeling? Dan verminder je automatisch CO2-uitstoot. De Green Business Club wil minimaal 90.000 kg CO2-uitstoot te verminderen tijdens de looptijd van de actie tot het einde van het jaar. Dat staat gelijk aan 7,5 hectare bos oftewel 3.750 bomen. Wordt deze doelstelling behaald, dan worden ‘the green way - bomen’ in Bunnik geplant. 

Omdat alle reisbewegingen meetellen, kan iedereen meedoen aan deze challenge. Of je nu reist naar Bunnik voor het werk, naar school, sportclub of een boodschapje doet. 

De Ikfiets app is eenvoudig te downloaden via de app stores en na aanmelding is meedoen makkelijk met de actiecode ‘GREENWAY’. Alles over meedoen aan deze actie om samen te zorgen voor een groener Bunnik, is na te lezen op www.ikfiets.nl/greenway. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie