De spoorwegovergang is de komende maanden op woensdagen langer en vaker gesloten.
De spoorwegovergang is de komende maanden op woensdagen langer en vaker gesloten. Agnes Corbeij

Spoorwegovergang vaker en langer dicht op woensdagen wegens test met tienminutentrein

9 september 2021 om 08:00 Verkeer en vervoer

BUNNIK De spoorwegovergang in Bunnik is de komende veertien woensdagen vaker en langer dicht dan gebruikelijk. NS en ProRail doen een test met nieuwe tienminutentreinen. In de nieuwe dienstregeling gaat op het traject Schiphol-Nijmegen, dat ook langs Bunnik voert, overdag zes keer per uur een intercity rijden. De eerste testdag is 8 september. 

In de nieuwe dienstregeling gaat tussen Rotterdam-Den Haag-Schiphol en Schiphol-Nijmegen overdag zes keer per uur een Intercity rijden. Deze uitbreiding van het aantal treinen brengt achter de schermen grote veranderingen met zich mee. Daarom wordt vanaf woensdag 8 september tot aan de start van de dienstregeling in december 2021 op woensdagen getest. 

,,Ondanks corona wordt de dienstregeling flink verbeterd”, zegt Marjan Rintel, president-directeur van NS. ,,Met de tienminutentreinen hoef je niet meer te kijken hoe laat de trein gaat. Van vier naar zes intercity’s per uur betekent voor veel reizigers minder lang wachten en vaker een zitplaats. Tijdens het testrijden kunnen reizigers al gebruikmaken van deze treinen.” Voor het overige verkeer betekent het juist langere wachttijd, voor gesloten spoorbomen.

Volgens Rintel is het hard nodig om meer treinen te laten rijden. ,,De ongekende bouw van honderdduizenden woningen vraagt om mobiliteit die meegroeit. Helaas is het slechts een deel van de oplossing. Naast het beter benutten van het bestaande spoor hebben we ook nieuwe infrastructuur nodig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie