Jongeren ontdekken hun talenten tijdens creatieve workshops.
Jongeren ontdekken hun talenten tijdens creatieve workshops. Monique Vermeer

Project Launch Your Future: voor jongeren die hun talenten willen ontdekken

15 september 2021 om 15:30 Zakelijk

BUNNIK In oktober begint in Bunnik het project ‘Launch Your Future’. Dit is een traject van 3 maanden voor jongeren en jongvolwassenen tussen 15 en 29 jaar die nog niet precies weten wat ze willen doen op het gebied van werk of opleiding. Het wordt georganiseerd door Jongerenwerk De Schoudermantel en RegioCultuurcentrum Idea. Jongerenwerk-coördinator Andreas Geursen vertelt er meer over.

Geursen: ,,Launch Your future is een project dat als doel heeft jongeren een kans te geven hun toekomst te ontwikkelen. Dit gebeurt door middel van creatieve workshops waarbij ze hun eigen talenten kunnen ontdekken. Ook gaan de jongeren vrijwilligerswerk doen op plekken die ze leuk vinden en waar ze kennis mee willen maken. Het traject duurt 12 weken, vakanties niet meegerekend, en is gratis. De deelnemers volgen twee avonden per week de workshops in De Schoudermantel in Odijk en doen 12 uur vrijwilligerswerk per week. Ook is er een eindpresentatie en een inspiratiebijeenkomst, bijvoorbeeld een bezoek aan een theater, museum of interessante werkplek, iets wat de deelnemers graag willen zien en waar ze inspiratie kunnen opdoen.”

CONFLICTEN Waar gaan de workshops over? ,,De bedoeling is dat de deelnemers samen gaan werken aan een theater- en multimedia productie, met als thema ‘conflicten’. Dat kunnen conflicten in de wereld zijn of in het klein met je eigen vrienden of familie; hoe je daarmee om kunt gaan en er weer uit kunt komen. Theater is een heel goede manier om gevoelens te uiten en onderwerpen naar voren te halen. We werken hierin samen met Boink Theater. Maar je hoeft zeker geen acteur te zijn om mee te doen; je kunt ook meehelpen met het decor, licht en geluid of het maken en bewerken van filmbeelden.”

DREAM SCHOOL Lijkt dit een beetje op het Tv-programma Dream School? Andreas: ,,Het lijkt er wel op, daar gaat het ook om jongeren die niet weten wat ze willen doen en die worden uitgedaagd door docenten. Maar dat is bij Dream School een stuk intensiever, je wordt met jezelf geconfronteerd. Bij Launch Your Future is het geen zwaar traject, het moet vooral leuk en inspirerend zijn.”

Op 4 oktober begint het project met de workshops onder leiding van vakdocenten drama en beeldbewerking. Andreas: ,,We willen in deze coronatijd graag iets voor jongeren doen. Vooral jongeren die misschien thuis zitten en niks te doen hebben zou ik willen zeggen: Doe mee, ik denk dat het alleen maar goed is voor je hele ontwikkeling! We hopen dat jongeren door dit traject geïnspireerd raken, input krijgen en hun talenten leren ontdekken.”

AANMELDEN Op de site www.schoudermantel.nl/launch-your-future-in-bunnik staat meer informatie. Daar kunnen jongeren zich ook aanmelden. Na de aanmelding volgt er een intakegesprek waarin de deelnemers aangeven wat ze graag willen leren. Wil je eerst meer weten? Bel of app dan met Andreas Geursen, telefoonnummer 06-24840312 of Martin Kamphuis van RegioCultuurcentrum Idea, telefoonnummer 06-41203548 of mail naar coordinator@schoudermantel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie