OTIO heeft nieuwe clubkampioenen

6 september 2021 om 16:10 Sport Deel je nieuws

Zondag 5 september vonden in de Bunnikse Rijnzaal de clubkampioenschappen plaats van tafeltennisvereniging OTIO. Nadat in 2020 als gevolg van covid-19 geen kampioenschap georganiseerd kon worden, togen de leden dit jaar weer vol goede moed naar de zaal om de begeerde trofee te veroveren. De bokaal is vernoemd naar Rik Ros, de bekende drogist en tientallen jaren lid van OTIO, die enkele jaren geleden overleed. De vorm van de bokaal is heel passend een zogenaamde ‘gaper’, zoals die heel vroeger aan de pui hing van een drogist.

Het toernooi startte met de enkelwedstrijden die in poulevorm werden afgewerkt, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met de onderlinge krachtsverschillen. Onder toeziend oog van partners, kinderen en kleinkinderen werd de indeling van knock-out fase bepaald. Na de lunch met soep en broodjes werd het dubbeltoernooi afgewerkt, waar na enkele uren het koppel Henny Pouw en Frank Kregel als winnaar uit de bus kwam. Voor een jaar mogen zij zich clubkampioen dubbel noemen.

Hierna gingen de enkelpartijen verder. Veelvuldig clubkampioen Henny Pouw werd in de kwartfinale verrassend uitgeschakeld door Nico Blok, de clubkampioen van 2019. Alles leek er op dat er dit jaar  een SuperMario-finale zou komen tussen Mario Smits en Mario Lenting, maar in de halve finale voorkwam 1e-klasser Nico Blok de standvastige 5e-klasser Smits de finale zou bereiken. In een tergend spannende tweede halve finale moest voorzitter Hans de Jong (4e klasse) het onderspit delven tegen Mario Lenting (1e klasse). Lenting had in de finale als underdog vervolgens geen genade met noppenspecialist Nico Blok en mag zich daarom voor het eerst clubkampioen noemen. De Rik Ros-bokaal mag een jaar op zijn schoorsteenmantel pronken.

Komende week start in de afdeling Midden de najaarscompetitie weer, nadat de twee afgelopen competities moesten worden afgebroken in verband met de corona-maatregelen. Voor de openingstijden van de zaal, kijk op ttv-otio.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie