Het wandelpad door het Eikenpadplantsoen, waar het fietspad moet komen volgens de plannen
Het wandelpad door het Eikenpadplantsoen, waar het fietspad moet komen volgens de plannen Agnes Corbeij

College vraagt gemeenteraad om 700.000 euro voor aanleg fietspad door Eikenplantsoen

2 september 2021 om 13:00 Politiek

ODIJK Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om budget om een fietspad aan te leggen door het Eikenpad. Eerder stemde de gemeenteraad al in met dit besluit, nu is duidelijk dat er 700.000 euro voor nodig is. Het bedrag wordt volledig gedekt uit subsidie van U Ned. 

door Agnes Corbeij

U Ned is een programma waarin het Rijk, de provincie en de gemeenten samenwerken aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid.  

Onderdeel van het plan is het aankopen van een stuk agrarische grond aan de noordkant van het dorp, om het fietspad op een goede manier aan te kunnen leggen en het verlies van groen in de wijk te kunnen compenseren. Dit was een voorwaarde van een deel van de gemeenteraad om in te kunnen stemmen met het plan. 

Desgevraagd laat de gemeente weten dat de aankoop van het stuk grond bij het bedrag van 700.000 euro in zit en dat de gesprekken met de eigenaar nog gaande zijn. Of de gemeente het stuk grond daadwerkelijk kan kopen en het fietspad dus kan worden aangelegd, is nog niet zeker. 

De eerste raadsvergadering vindt plaats op 30 september. Mogelijk besluit de raad dan of ze kan instemmen met dit krediet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie