Nacht van de Vluchteling

28 mei 2018 om 11:33 lokaal

Benefiet met CocoNaff & Friends

BUNNIK Op zaterdag 16 juni organiseert sociaal culturele vereniging Yumbo een benefietavond voor Stichting Vluchteling. Tijdens deze avond verzorgt de band CocoNaff & Friends een optreden.

Coconaff & Friends is een akoestisch trio. De muziek is het best te typeren als oriëntal fusion. De band is opgericht in 2015 door Ahmad Naffory, afkomstig uit Syrië. Het ontstaan van de band is bijzonder. Bij toeval ontmoetten Ahmad Naffory en de Duitse Claudia Willmitzer elkaar in Libanon. Uiteindelijk kwamen ze beiden naar Amsterdam. Daar ontmoetten ze de Engelse muzikant Simon Basher. Allemaal onder de indruk van oriëntaalse muziek, maar ook nieuwsgierig naar wat er muzikaal nog meer mogelijk was. Dit kwam tot een samenwerking.

De bezetting bestaat uit Spaanse gitaar, oud (Arabische luit) en cajon (percussie). Melodieën en traditionele muziek uit het Midden Oosten worden afgewisseld of gemixt met flamenco ritmes. In muzikaal opzicht onderzoekt CocoNaff & Friends de verbinding tussen Damascus en Andalusia. Daarnaast is er in de muziek een belangrijke plaats voor zang en satirische oriëntaalse teksten. Het werk van (bij ons vaak on-)bekende dichters en zangers wordt kort toegelicht en geeft de muziek daarmee context. Coconaff & Friends creëert met haar akoestische optredens een intieme sfeer en neemt je mee in de afwisselende muziek. In 2016 brachten Ahmad en Claudia samen de eerste cd 'Cleopatra and the crazy bird' uit. In 2017 volgde het tweede album 'Fosey Fosaa'. Het optreden van Coconaff & Friends vindt op 16 juni om 21.00 uur plaats aan de Rumpsterweg 13 in Bunnik. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Naast het optreden zijn er bij Yumbo andere sponsoractiviteiten. Stichting Vluchteling organiseert op 16 juni landelijk de nachtelijke sponsorloop van 40 kilometer, op meerdere plekken in Nederland. Vanuit vereniging Yumbo is een team van 18 lopers op de been gebracht om mee te lopen in deze Nacht van de Vluchteling. De sponsorgelden zijn voor Stichting Vluchteling: hiermee wordt noodhulp als water, onderdak en medische zorg gefinancierd. Je kunt het team sponsoren door rechtstreeks te doneren via www.nachtvandevluchteling.nl. Kijk voor meer informatie op www.yumbo.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie