Wethouders en bestuurders onthullen het percentage
Wethouders en bestuurders onthullen het percentage Gemeente Wijk bij Duurstede / Glasvezel Buitenaf

Kromme Rijnstreek krijgt glasvezel; 51,6 procent doet mee

23 mei 2018 om 21:42 lokaal

ODIJK Het buitengebied van Kromme Rijnstreek krijgt glasvezel. Op dinsdagmiddag 23 mei werd in aanwezigheid van de wethouders uit het gebied de envelop opengemaakt met daarin het behaalde percentage, namelijk 51,6%. Dit is het percentage inwoners van het buitengebied dat gedurende de campagne van de afgelopen weken een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

 

Hans Marchal (wethouder Wijk bij Duurstede): "Een geweldig resultaat dat de leefbaarheid van het buitengebied een enorme impuls gaat geven; daarvan ben ik overtuigd. Het is heel spannend geweest of we de 50% zouden halen, maar ik ben erg blij dat het is gelukt".

 

Ook Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, is erg tevreden met het resultaat. "De ambassadeurs en lokale verkopers in Kromme Rijnstreek hebben erg hun best gedaan om de voordelen van glasvezel uit te dragen in het gebied. Erg fijn om te merken dat mensen in het gebied enthousiast zijn en we ze blij kunnen mogen maken met snel internet."

 
Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten en naast de vastrechtvergoeding. Glasvezel buitenaf start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat begin 2019 de eerste bewoners gebruik kunnen maken van de diensten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie