Ouder dan 60 en man ? Je huisarts kan je dood zijn.

22 mei 2018 om 20:54 lokaal Deel je nieuws

Ik ben 69 jaar - en woon in Odijk.  ik was 69 jaar jong en nu ben ik ineens 69 jaar en heel oud. In 2013 had ik nog een prima conditie. In 2015 ging deze conditie achteruit en kreeg ik stijve spieren, klachten met mijn prostaat en nog meer van die problemen. Regelmatig kwam ik ineens bij de huisarts die, tjonge wat ben ik een goede huisarts, mijn bloedwaarde controleerde op cholestorol, want alle problemen werden toegeschreven aan mijn hart.

Niemand die er aan dacht een PSA test, een test op de waarde van prostaat kankercellen in je prostaat en bloed te controleren. Tot vier vijf maal kwam ik bij de huisarts, niemand die dacht aan een PSA test.

Die test moest ik nu in 2018 eruit persen ! nadat ik in maart 2018 mijn jas niet meer aankreeg en ik mijzelf niet meer kon aankleden, had ik nog een testbriefje bij me van Saltro. Ik moest dus nog een keer mijn choestorol laten controleren, maar ging er eerst mee naar de huisarts. Deze vroeg ik om op het formulier voor saltro ook de PSA test in te vullen. Zou je dat dan wel doen ? werd mij gevraagd door de huisarts, je komt in een heel traject...Ja dat wil ik omdat ik er zelf achter kwam dat spierpijnen gerelateerd zijn aan prostaatkanker.... dus ik moest zelf met de diagnose komen !

Dat traject is mij nu wel een beetje bekend, bezoeken aan de uroloog, een botscan waar op de foto een heel aangetast skelet te zien is, geen bot of gewricht dat niet is aangetast door uitgezaaide kankercellen... dan bezoeken aan de neuroloog, onderzoeken met de CT scan en de MRI scan, dan bezoeken aan de oncoloog, waarna weer bezoeken volgen aan het ziekenhuis voor chemokeuren in dagbehandeling...

Is dit de poortwachterfunctie van de huisarts ?

Net zo lang wachten en traineren totdat je in een zwaar zorgtraject terecht bent gekomen ? Prostaatkanker is een langzaam werkend vergif dat langzaam maar zeker je skelet, je spieren je beweegfuncties en via de lymfeklieren je organen kapot maakt,

Mannen let op je huisarts en laat je niet langzaam doden ! Ga in Odijk niet naar de huisarts ! Je moet het zelf doen. Als je zelf met de diagnose moet komen, waarvoor heb je dan een huisarts ?

Deze huisarts is in de gelegenheid gesteld excuses aan te bieden, maar dat gebeurde uiteraard niet. Ze willen er alleen maar over praten om te kunnen zeggen dat ze geen fout hebben gemaakt, en geen diagnose hebben gemist..

Wil je weten wie deze huisarts is ? mail me maar infogmvanduin@gmail.com

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie