In Zeist bleef Nederland als titelverdediger ongeslagen.
In Zeist bleef Nederland als titelverdediger ongeslagen. Hellen van der Maazen

Nederland oppermachtig in Zeist en prologeert zijn titel. 

22 mei 2018 om 11:23 Sport/sport Deel je nieuws

 

Geschreven door Rogier van Zon. Het Nederlands heren softbalteam heeft met overmacht zijn titel geprolongeerd tijdens de 35e editie van het Zeister Slot Toernooi. In de finale werd het Spaanse Los Internacionales met 10-6 verslagen. In Zeist verloor Oranje slechts één wedstrijd. 

Voor de Nederlandse softballers gold het Zeister Slot Toernooi als een belangrijke laatste testcase in de aanloop naar het Europees kampioenschap. Nederland opende afgelopen zaterdag het internationaal hoog aangeschreven toernooi sterk. Op de openingsdag werden het Tsjechische Joudrs Praha (13-2), het Britse London Meteors (0-10) en Los Internacionales (3-10) met ruime cijfers verslagen. Daarmee had Oranje direct drie van de grote favorieten op achterstand gezet. Op de tweede dag pakte de ploeg  direct de draaad weer op. Ditmaal werd ook Hoboken Pioneers uit België (4-9) verslagen. Met een herhaling van de finale van vorig jaar werd Hørsholm Hurricanes uit Denemarken met 15-4 opmerkelijk eenvoudig opzij geschoven. De Deense verliezend finalist van vorig jaar startte met vijf nederlagen teleurstellend aan het toernooi. Dat zorgde ervoor dat er voor het eerst in vijftien jaar geen Deens team in de finale stond.

Ongeslagen

Met een klinkende 15-0 overwinning op de Hoboken Pioneers werd zondag de tweede speeldag door het Nederlands team afgesloten. Maandag verzekerde Oranje zich met winst op London Meteors van een plaats in de finale. Dat duel werd pas in de tie-break met 4-3 gewonnen.In de finale werd Los Internacionales uit Tenerife opnieuw de tegenstander. De Spaanse ploeg won vijf van zijn acht wedstrijden en verloor in Zeist alleen van Nederland, Joudrs Praha en Hørsholm Hurricanes. Met winst op Hoboken Pioneers plaatste Los Internacionales zich maandag voor de eindstrijd. Daarmee werden ze de tweede Spaanse finalist sinds Caribenos de la Laguna (winnaar 2016)

Spannende finale

Na de ceremoniële eerste bal door de Zeister sportwethouder Sander Jansen maakte Los Internacionales er onder de stralende zon een spannende finale van. De Spaanse ploeg nam een 1-5 voorsprong, maar wist die uiteindelijk tegen de titelverdediger niet vast te houden. De Nederlandse softbalmannen knokten zich in de slotfase knap terug. In de vijfde inning nam Oranje met 6-5 voor het eerst een voorsprong, waarna de ploeg uitliep naar de 10-6 eindzege. Na afloop van de gewonnen finale werd Emeron Lourens uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

Nederlandse pitcher Arjan van Baanen in actie voor Hoboken Pioneers.
Emeron Lourens won tijdens het Zeister Slot Toernooi drie individuele prijzen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie